Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

#ActualJohnnyLightwave

Posted 14 January 2013 - 07:46 AM

Hi all,


First a caveat: I'm a windows programmer with only mild expertise on the mac.  I dev primarily on windows, and port to Mac.  So if you answer this question, you'll have to explain to me as if I were a child.

 

Now!  I recently discovered that the version of SDL that I'm using is incapable of doing fullscreen on OSX Lion.  Others say get the latest SDL, it's fixed.  So I got the latest SDL.

 

When I add SDL to my projects, I don't do anything special-- I grab SDL.framework, and drag it into my project, and it all "just works."

 

But with the most recent SDL, when I do this, it doesn't work.  The program crashes on startup with the message:

 

Library not loaded: @rpath/SDL.framework/Versions/A/SDL Referenced from:
/Users/USER/Desktop/*/MyApp.app/Contents/MacOS/MyApp 
Reason: image not found

I have limited XCode expertise.  I have tried removing SDL completely, re-adding it, adding it manually to the copy files and link with executable steps, all with the exact same results.  One note: I do NOT have SDL installed on my system, and never have.  I've always just used a copy of SDL.framework that I keep in my personal work folder, and never had any problems before.

 

Can anyone tell me what I'm doing wrong?

 

Again, to clarify: With my older version of SDL, it all works fine (but crashes on fullscreen).  If I replace the older SDL.framework with a copy of the newer one, that's when it all goes to hell.  Theoretically, nothing should have changed, right?


#2JohnnyLightwave

Posted 14 January 2013 - 07:44 AM

Hi all,


First a caveat: I'm a windows programmer with only mild expertise on the mac.  I dev primarily on windows, and port to Mac.  So if you answer this question, you'll have to explain to me as if I were a child.

 

Now!  I recently discovered that the version of SDL that I'm using is incapable of doing fullscreen on OSX Lion.  Others say get the latest SDL, it's fixed.  So I got the latest SDL.

 

When I add SDL to my projects, I don't do anything special-- I grab SDL.framework, and drag it into my project, and it all "just works."

 

But with the most recent SDL, when I do this, it doesn't work.  The program crashes on startup with the message:

 

Library not loaded: @rpath/SDL.framework/Versions/A/SDL Referenced from:
/Users/USER/Desktop/*/MyApp.app/Contents/MacOS/MyApp 
Reason: image not found

I have limited XCode expertise.  I have tried removing SDL completely, re-adding it, adding it manually to the copy files and link with executable steps, all with the exact same results.  One note: I do NOT have SDL installed on my system, and never have.  I've always just used a copy of SDL.framework that I keep in my personal work folder, and never had any problems before.

 

Can anyone tell me what I'm doing wrong?


#1JohnnyLightwave

Posted 14 January 2013 - 07:44 AM

Hi all,


First a caveat: I'm a windows programmer with only mild expertise on the mac.  I dev primarily on windows, and port to Mac.  So if you answer this question, you'll have to explain to me as if I were a child.

 

Now!  I recently discovered that the version of SDL that I'm using is incapable of doing fullscreen on OSX Lion.  Others say get the latest SDL, it's fixed.  So I got the latest SDL.

 

When I add SDL to my projects, I don't do anything special-- I grab SDL.framework, and drag it into my project, and it all "just works."

 

But with the most recent SDL, when I do this, it doesn't work.  The program crashes on startup with the message:

 

Library not loaded: @rpath/SDL.framework/Versions/A/SDL Referenced from: /Users/USER/Desktop/*/MyApp.app/Contents/MacOS/MyApp Reason: image not found

 

I have limited XCode expertise.  I have tried removing SDL completely, re-adding it, adding it manually to the copy files and link with executable steps, all with the exact same results.  One note: I do NOT have SDL installed on my system, and never have.  I've always just used a copy of SDL.framework that I keep in my personal work folder, and never had any problems before.

 

Can anyone tell me what I'm doing wrong?

 

 


PARTNERS