Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

#Actualharshman_chris

Posted 13 March 2013 - 05:03 PM

Alright so I am working on implementing loading 2D textures using FreeImage,  these textures have transparency, originally I was just taking these textures and converting them to 24 bits per pixel, but now I am expanding it to 32 bits.

 

My Code is here:

http://pastebin.com/F3ydkjPy

 

This is the Texture I am using, it has transparency

[attachment=14258:waterdroplets.png]

 

Here is what it looks like when loaded with the code I have linked above.

[attachment=14257:ColourIssue.png]

 

 

If I load this texture as 24 bits, it just loads the texture find with the right colour, but the transparent area's are all black.

 

I am at a lost to this issue right now, as the loading code should work as I really didn't create anything new, just using what other people used, written out myself.


#1harshman_chris

Posted 13 March 2013 - 10:52 AM

Alright so I am working on implementing loading 2D textures using FreeImage,  these textures have transparency, originally I was just taking these textures and converting them to 24 bits per pixel, but now I am expanding it to 32 bits.

 

My Code is here:

http://pastebin.com/F3ydkjPy

 

This is the Texture I am using, it has transparency

[attachment=14258:waterdroplets.png]

 

Here is what it looks like when loaded with the code I have linked above.

[attachment=14257:ColourIssue.png]

 

 

If I load this texture as 24 bits, it just loads the texture find with the right colour, but the transparent area's are all black.

 

I am at a lost to this issue right now, as the loading code should work as I really didn't create anything new, just using what other people used, written out myself.


PARTNERS