Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account


help!!! i stuck at texture!!!!


Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.

  • You cannot reply to this topic
2 replies to this topic

#1 Master_newbie   Members   -  Reputation: 122

Like
Likes
Like

Posted 30 August 2001 - 05:20 AM

hmmm like all the codes are working pretty well until i run the program. It''s give error that indicate that i data bmp could fine!!!! so my question is where do i place the *.*bmp data?? when i compile the code!!!! plz tell me... i very stuck!!!!

Sponsor:

#2 Kneelz   Members   -  Reputation: 122

Like
Likes
Like

Posted 31 August 2001 - 12:43 AM

As BMP is a MIPS R3000 native image format, it has to be converted from big-endian to little-endian.
Just load it into a BYTE* buffer and flip it...

Then you use wglGetProcAddress to load the "WGL_load_r3000_bmp"
extension. That should be rather easy. Then you pass the FILE* structure as a parameter.

OpenGL sets it up automatically. To display it correctly, you use glTexCoord4i (you pass the vertex data (x, y, z) and the alpha value to it) (They have to be converted to int!).

Then just call glFlush() and the object should appear. You have to call SwapBuffers twice (remember, it''s DOUBLE buffering).

If it doesn''t work, ask MyopicRhino for further assistance.

Kneelz | zleenK

#3 MC Penistroll   Members   -  Reputation: 122

Like
Likes
Like

Posted 31 August 2001 - 09:07 AM

Hey, alda was gaydn hier ab?




Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.



PARTNERS