Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

ID3D10Device creation failure in release mode


Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.

  • You cannot reply to this topic
No replies to this topic

#1 Xcrypt   Members   -  Reputation: 154

Like
0Likes
Like

Posted 05 May 2012 - 03:55 PM

My ID3D10Device creation works fine in debug mode but I throws an error in release mode:

DXGI_SWAP_CHAIN_DESC scDesc;
         scDesc.BufferDesc.Width = desc.width;
         scDesc.BufferDesc.Height = desc.height;
         scDesc.BufferDesc.RefreshRate.Numerator = 60;
         scDesc.BufferDesc.RefreshRate.Denominator = 1;
         scDesc.BufferDesc.Format = DXGI_FORMAT_R8G8B8A8_UNORM;
         scDesc.BufferDesc.ScanlineOrdering = DXGI_MODE_SCANLINE_ORDER_UNSPECIFIED;
         scDesc.BufferDesc.Scaling = DXGI_MODE_SCALING_UNSPECIFIED;
         
         scDesc.BufferUsage = DXGI_USAGE_RENDER_TARGET_OUTPUT;
         scDesc.BufferCount = 1;
         scDesc.OutputWindow = desc.hWnd;
         scDesc.SwapEffect = DXGI_SWAP_EFFECT_DISCARD;
         scDesc.Flags = 0;
        
         scDesc.Windowed = true;
         scDesc.SampleDesc.Count = desc.sampleCount;
         scDesc.SampleDesc.Quality = desc.sampleQuality;
        
         // Create the device.
         UINT createDeviceFlags = 0;
        #if defined(DEBUG) || defined(_DEBUG)
            createDeviceFlags |= D3D10_CREATE_DEVICE_DEBUG;
        #endif
        
         HRESULT hr;
         hr = D3D10CreateDeviceAndSwapChain(
         nullptr,
         D3D10_DRIVER_TYPE_HARDWARE,
         NULL,
         createDeviceFlags,
         D3D10_SDK_VERSION,
         &scDesc,
         &g_Renderer.m_DxCore.pSwapChain,
         &g_Renderer.m_DxCore.pDevice);
        
        
        //////RUNTIME ERROR HANDLING
         if(FAILED(hr)) {
         throw std::runtime_error("ERROR: Failed to create ID3D10Device and IDXGISwapChain");
         }

I've already checked each of these options, but none of it triggers.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/bb205278(v=vs.85).aspx

The value of the hr seems to be -2005270527, after checking it with
std::cout<<hr
My debugger also can't show the value of hr when hovering over it, for some reason. :(

What could the problem possibly be?

Sponsor:



Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.



PARTNERS