Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

SDL_gfx and undefined references, undefined references everywhere


Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.

  • You cannot reply to this topic
1 reply to this topic

#1 ysmtek   Members   -  Reputation: 105

Like
0Likes
Like

Posted 21 September 2012 - 12:23 PM

Hi there, I'm trying to draw a circle to a surface using sdl_gfx. I've compiled a .dll, an .a and a .lib of sdl_gfx myself succesfully (I thought). When I link my project to the libraries, i get errors at compile time as such:

e:/development/mingw/bin/../lib/gcc/mingw32/4.7.0/../../../SDL_gfx.lib(SDL_gfxPrimitives.o): In function `fastPixelColor':
E:\DEVELOPMENT\workspace\sdl_gfx\Debug/../SDL_gfxPrimitives.c:198: undefined reference to `_SDL_LockSurface'

and literally hundreds of them. I must have made an oopsie when compiling sdl_gfx or linking my own project to it.

Can anybody explain what I'm doing wrong here? I'm pretty sure this is caused by myself here.

Thanks in advance.

Sponsor:

#2 ysmtek   Members   -  Reputation: 105

Like
0Likes
Like

Posted 21 September 2012 - 12:37 PM

Okay, after a little reading into what a .dll, an .a and a .lib actually are I concluded the following: I never actually compiled a .lib file, just renamed the artifact to such. For some reason Eclipse really wants a .lib, though. Anyone can help me on how to make such a thing? thank you...




Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.



PARTNERS