Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account


mcsv 2010 error with allegro


Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.

  • You cannot reply to this topic
1 reply to this topic

#1 burnt_casadilla   Members   -  Reputation: 423

Like
1Likes
Like

Posted 21 October 2012 - 07:45 PM

I'm using allegro with microsoft visual 2010 and used this tutorial to set up allegro for the compiler

blog.hamidnazari.com/2010/07/21/installing-allegro-on-visual-cpp-express-2010/

[source lang="cpp"]#include "stdafx.h"#include <allegro.h> int main(){ allegro_init(); install_keyboard(); set_gfx_mode(GFX_AUTODETECT_WINDOWED, 640, 480, 0, 0); triangle(screen, 320, 40, 147, 340, 493, 340, makecol(255, 0, 0)); circlefill(screen, 320, 240, 100, makecol(255, 255, 255)); return 0;} END_OF_MAIN();[/source]

when i compile this i get this error

1>------ Build started: Project: allegro, Configuration: Debug Win32 ------
1> allegro.cpp
1>MSVCRTD.lib(crtexe.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol _main referenced in function ___tmainCRTStartup
1>c:\documents\visual studio 2010\Projects\allegro\Debug\allegro.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

im completely new to this compiler so i have no idea what i did wrong Posted Image

If you see a post from me, you can safely assume its C# and XNA :)


Sponsor:

#2 yewbie   GDNet+   -  Reputation: 665

Like
1Likes
Like

Posted 22 October 2012 - 09:45 AM

Via Googling your error message:

Change the "subsystem" in your linker settings from "Windows" to "Console".
Hopefully that helps =)




Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.



PARTNERS