Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Problem with Windows Phone "Hello World" code


Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.

  • You cannot reply to this topic
5 replies to this topic

#1 danromeo   Members   -  Reputation: 237

Like
0Likes
Like

Posted 10 November 2012 - 11:14 AM

Knowledgeable Ones,

I am following the MS code for "How to create your first XNA Game Studio 4.0 app for Windows Phone", here: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/ff472340(v=vs.105).aspx.

I am getting screwed up output in the Windows Phone Emulator. Screen shot is attached.

Worthy of note: In the MS tutorial it says to select a deployment target of Emulator WVGA. This option is not listed for me.....the deployment targets that are listed for me in Visual Studio are Windows Phone Device, Windows Phone Emulator - 256mb, and Windows Phone Emulator 512mb. I get the same output with every option.



I downloaded all of the tools yesterday, so I'm assuming they are up to date.

What's wrong?

THANKS

Attached Thumbnails

  • Untitled.jpg


Sponsor:

#2 Erik Rufelt   Crossbones+   -  Reputation: 3634

Like
0Likes
Like

Posted 10 November 2012 - 11:32 AM

That looks like the rather common bug of graphics getting messed up on the emulator if not running in (on-phone) fullscreen mode. Use GraphicsDeviceManager.IsFullScreen = true.

#3 danromeo   Members   -  Reputation: 237

Like
0Likes
Like

Posted 10 November 2012 - 11:36 AM

I tried changing to full screen, no difference. Also downloaded the MS code and ran it.....same output.

#4 Erik Rufelt   Crossbones+   -  Reputation: 3634

Like
0Likes
Like

Posted 10 November 2012 - 12:30 PM

MS code does not use fullscreen.

However, if you changed that and it still doesn't work, I guess you have a different problem :/

#5 danromeo   Members   -  Reputation: 237

Like
0Likes
Like

Posted 10 November 2012 - 12:34 PM

I confirmed that my graphics card is up to snuff: ATI FirePro V3750

DirectX 10 or DirectX 11 graphics card with WDDM 1.1 or later driver, and DDI 10 or later. For additional information, see Optimizing Performance for Windows Phone Emulator. For information about determining the current configuration, see DirectX Configuration in this topic.

#6 danromeo   Members   -  Reputation: 237

Like
0Likes
Like

Posted 10 November 2012 - 12:45 PM

Update....if I change the orientation of the Windows Phone Emulator a couple of times then it starts rendering correctly. Wierd.




Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.



PARTNERS