Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account


finshed breakout game


Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.

  • You cannot reply to this topic
29 replies to this topic

#1 phil67rpg   Members   -  Reputation: 767

Like
1Likes
Like

Posted 11 March 2013 - 05:23 PM

well here is my game let me know if there are any bugs and what you think of it and any extras I can include.

Attached Files



Sponsor:

#2 Tasche   Members   -  Reputation: 218

Like
0Likes
Like

Posted 11 March 2013 - 06:09 PM

running the risk of d/ling a virus i wanted to be a nice guy and test your game.

however, you compiled it with the .NET debug dll, the standard .NET runtimes don't include these. recompile with release settings and try again.



#3 phil67rpg   Members   -  Reputation: 767

Like
0Likes
Like

Posted 11 March 2013 - 06:16 PM

well I compiled this is in release mode, I hope this works



#4 phil67rpg   Members   -  Reputation: 767

Like
1Likes
Like

Posted 11 March 2013 - 06:18 PM

sorry here is the link

Attached Files



#5 minibutmany   Members   -  Reputation: 1482

Like
0Likes
Like

Posted 11 March 2013 - 07:47 PM

glut32.dll is missing it said? Is this a problem with my computer?


Stay gold, Pony Boy.

#6 Manhattanisgr8   Members   -  Reputation: 477

Like
0Likes
Like

Posted 11 March 2013 - 08:00 PM

Said the same thing on my computer


Cpl Alt, Travis A

USMC


#7 ultramailman   Prime Members   -  Reputation: 1558

Like
0Likes
Like

Posted 11 March 2013 - 08:35 PM

I have no experience with glut, but that probably means phil should include glut32.dll in the same folder as the executable (if it is allowed).



#8 phil67rpg   Members   -  Reputation: 767

Like
0Likes
Like

Posted 11 March 2013 - 10:55 PM

I put in the glut32.dll let me know if you need any other files

Attached Files



#9 _greyfox()   Members   -  Reputation: 1128

Like
0Likes
Like

Posted 11 March 2013 - 11:44 PM

I put in the glut32.dll let me know if you need any other files

Nope still doesn't work. "MSVCP110.dll is missing from your computer"


“There are thousands and thousands of people out there leading lives of quiet, screaming desperation, where they work long, hard hours at jobs they hate to enable them to buy things they don't need to impress people they don't like.”― Nigel Marsh

#10 mystb   Members   -  Reputation: 186

Like
0Likes
Like

Posted 12 March 2013 - 03:58 AM

Best thing to do... pack your game files and copy them to a computer without visual studio or any dev tools. This way you'll see what's missing.

Best Regards



#11 steffy81   Members   -  Reputation: 220

Like
0Likes
Like

Posted 12 March 2013 - 06:20 AM

It sounds like you are using Microsoft Visual.  This has happened to me.  I know there is a distribution package you can download.  When I downloaded it to my desktop, this solved the problem.  However, I tried running my games on my husbands laptop, and even with the distribution package on the disk, it would not work.  I did not download it directly to his computer though.



#12 phil67rpg   Members   -  Reputation: 767

Like
0Likes
Like

Posted 12 March 2013 - 04:39 PM

well here is the MSVCP110D.dll file



#13 phil67rpg   Members   -  Reputation: 767

Like
0Likes
Like

Posted 12 March 2013 - 04:41 PM

sorry again here it the folder with the .dll file

Attached Files



#14 phil67rpg   Members   -  Reputation: 767

Like
3Likes
Like

Posted 12 March 2013 - 05:05 PM

well after doing some research this should work let me know if you get any errors

Attached Files



#15 Endurion   Crossbones+   -  Reputation: 3334

Like
2Likes
Like

Posted 12 March 2013 - 11:25 PM

After all this time you actually completed it, big congrats to you.

 

 

Works fine here, however the key controls have the Input type delay. If you're using WM_KEYDOWN/WM_KEYUP to check for this, try using a bool array to remember if a key is pressed/released. In the main loop only check for the bool array (set pressed=true when WM_KEYDOWN, pressed=false when WM_KEYUP). This should get rid of the delay.


Fruny: Ftagn! Ia! Ia! std::time_put_byname! Mglui naflftagn std::codecvt eY'ha-nthlei!,char,mbstate_t>

#16 Alpha_ProgDes   Crossbones+   -  Reputation: 4680

Like
1Likes
Like

Posted 13 March 2013 - 12:00 AM

well after doing some research this should work let me know if you get any errors

 

could you tell us the solution?


Beginner in Game Development? Read here.
 
Super Mario Bros clone tutorial written in XNA 4.0 [MonoGame, ANX, and MonoXNA] by Scott Haley
 
If you have found any of the posts helpful, please show your appreciation by clicking the up arrow on those posts Posted Image
 
Spoiler

#17 jbadams   Senior Staff   -  Reputation: 17251

Like
0Likes
Like

Posted 13 March 2013 - 01:21 AM

Congratulations on the progress!

 

You might want to add a loss condition to the game -- usually if you miss the ball you lose the game (or lose a life if those are included), but in your version the ball simply bounces off the bottom of the window. smile.png



#18 EddieV223   Members   -  Reputation: 1389

Like
0Likes
Like

Posted 13 March 2013 - 12:51 PM

When you get ready to release your apps, you need to include the dll's for any libraries you used. ( and linked dynamically, in your case it seems to be glut and maybe glew? ).  As well as the microsoft runtime redistributable for your version of visual studio.  They must install the run time.  You shouldn't copy the visual studio runtime .dlls with your application.

 

Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2012 Update 1


Edited by EddieV223, 13 March 2013 - 12:53 PM.

If this post or signature was helpful and/or constructive please give rep.

 

// C++ Video tutorials

http://www.youtube.com/watch?v=Wo60USYV9Ik

 

// Easy to learn 2D Game Library c++

SFML2.1 Download http://www.sfml-dev.org/download.php

SFML2.1 Tutorials http://www.sfml-dev.org/tutorials/2.1/

 

// SFML 2 book

http://www.amazon.com/gp/product/1849696845/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=1849696845&linkCode=as2&tag=gamer2creator-20

 


#19 phil67rpg   Members   -  Reputation: 767

Like
0Likes
Like

Posted 13 March 2013 - 03:27 PM

well I am going to tweak my game a little, thanks for all the help, what should I work on next?



#20 ultramailman   Prime Members   -  Reputation: 1558

Like
0Likes
Like

Posted 13 March 2013 - 03:40 PM

Before you tweak, save a copy of your working game first!

 

As for what to work on next, you can enhance the breakout game you already have (add graphical effects), or make a clone of a more complex game (tetris, pacman, space shooter games, etc.).






Old topic!
Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.



PARTNERS