Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account


SDL2 + OpenGL

  • You cannot reply to this topic
2 replies to this topic

#1 Akatsua   Members   -  Reputation: 162

Like
0Likes
Like

Posted 05 August 2014 - 04:54 PM

Hey GameDev community

 

So, im having a problem. A noobish problem imo.

 

I was trying to execute this tutorial:

http://lazyfoo.net/tutorials/SDL/51_SDL_and_modern_opengl/index.php

and, for some reason, this error keep showing up.

 

http://puu.sh/aGipp/17fac42c7b.png

 

I've tried other tutorials, including FreeGLUT and GLEW tutorials, and this same error keeps on showing up.

 

I've placed the headers and libs inside Visual Studio folder and the DLL inside de %SystemRoot&/System32. I've also tried using the properties of the visual studio project -> Additional Include Directories and the Linker correspondent. (and Addicional Dependencies)

SubSystem is set to Console.

 

I've probably skipped a step in setting up OpenGL, but i can't seem to find that step.

 

Im sorry if this was already explained in other topics. I did search, but i didn't find anything that helped.

 

Thank you

 

Akatsua

 

EDIT: Any other information that is missing for the resolution of the problem, please ask. I will include it ASAP.


Edited by Akatsua, 05 August 2014 - 04:56 PM.


Sponsor:

#2 RoundPotato   Members   -  Reputation: 126

Like
1Likes
Like

Posted 05 August 2014 - 05:11 PM



Edited by RoundPotato, 23 August 2014 - 05:37 PM.


#3 Akatsua   Members   -  Reputation: 162

Like
0Likes
Like

Posted 05 August 2014 - 07:00 PM


Static libraries(.lib) are linked using Additional Dependencies.

Dynamic libraries(.dll) are in the same folder as the executable.

 

 

Like i said before:

 

 

I've also tried using the properties of the visual studio project -> Additional Include Directories and the Linker correspondent. (and Addicional Dependencies)

 

I've just checked the additional Dependencies and its normal. With SDL2.lib and SDL2main.lib, the same unresolved external symbol errors still exist, even for SDL functions, like SDL_CreateWindow.

 

On other note: Even if this doesnt work, can you refer me a good website that teaches how to properly handle libraries? The problem still is happening so, this is a bit offtopic.

 

Wait wait, i've rechecked everything again, and its starting to work.

http://puu.sh/aGs4g/c750494663.png

Only these 3 errors are left and im not sure what libs i should add dependency...

 

OOOOK. Its done. Thanks RoundPotato.

Just FYI, i love potatos. Potatos are the best.

 

http://stackoverflow.com/questions/5643172/glfw-failed-to-open-a-window


Edited by Akatsua, 05 August 2014 - 07:12 PM.






PARTNERS