• Advertisement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

index buffer problem

This topic is 5693 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

i have this code to set up the vertice grid for my terrain: for(yread = 1; yread < terrain_y - 2; yread++) { tay = tay + terrain_Tex; tax = 0; for(xread = 1; xread 2) { tVertBuf[vert] = IndexXY(xread, yread); tVertBuf[vert + 2] = IndexXY(xread+1, yread); tVertBuf[vert + 1] = IndexXY(xread+1, yread+1); tVertBuf[vert + 3] = IndexXY(xread, yread); tVertBuf[vert + 4] = IndexXY(xread, yread+1); tVertBuf[vert + 5] = IndexXY(xread+1, yread+1); vert = vert + 6; } else { tVertBuf[vert] = 5; tVertBuf[vert + 2] = 6; tVertBuf[vert + 1] = 7; tVertBuf[vert + 3] = 5; tVertBuf[vert + 4] = 6; tVertBuf[vert + 5] = 7; vert = vert + 6; } no matter what i do, there are always triangles i didn''t create going from the edges of the terrain to 0,0,0 in world space. the ''if xread''s'' are to try and cut off the edges of the terrain, but the triangles keep being created from the ''new'' edge. if i leave that code out, it makes trianlges from one side of the terrain, to the other. if drawIndexedPrimitve gets a triangle that doesn''t ahve a vertice set, what will it do? this may be my problem, but i don''t think so.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

  • Advertisement