Jump to content
  • Advertisement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Nat

Creative Banshee 16MB

This topic is 6938 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

When I ran the PR Land1 demo on this card .. The character is not seen in view but his shadow is seen. If I look up at the sky .. some part of the character is seen. Also the farther terrain cuts the close terrain. Does PR support 16 MB cards .. or is it now only for 32 Mb cards. Does anyone know whats causing this problem .. the frame rate seems ok !! Chris have you tested on this card ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Hi,

I use this card, too.

No. It''s just a problem with the new driver. I have the same clipping errors.

The older driver worked perfectly. Hope they will release a newer one, soon.

bye

Felix Kollmann, DG5PT

Future Interactive

[http://www.futureint.com]
[fkollmann@gmx.net]

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have the same problem with an ATI Rage, not only with the demo but some of the newer projects as well. However, if you disable the use of Alpha Blending in the code it seems to work fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kefren .. could u plz tell me exactly what you do .. is it with the render Alpha polys .. or something else ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
i think it is the multi-texturing that is breaking the rendering, changing them works.

Change the rendering method for the character, terrain and pyramid. (old version)

the problem lies with the card, if not the driver.




Share this post


Link to post
Share on other sites
Here is a sample section of code from the new land1 project:

void LS_LoadTerrain (char *filename)
{
PR_SetTextureStage (1);
PR_SetTextureMulti (1);

PR_Settings.HardwareMipmaps = -1;
/* Use all mipmap levels so the detail ''fades'' away to nothing at a distance */
//PR_SetTextureFormat (TEXTURE_P_8);
PR_SetTextureFormat (TEXTURE_NORMAL);
detail_tex = PR_LoadTexture ("detail.pcx");
PR_SetTextureFormat (TEXTURE_NORMAL);
PR_Settings.HardwareMipmaps = 1;
PR_TerrainStages = 2;
PR_TerrainDetailScale = 1; /* Wrap detail 2 times on each tile */
PR_SetTextureStage (0);

setlib (filename);

LS_AllocObjects ();
LS_AllocEntities ();
CHR_AllocateCharacterTypes (512);

LS_LoadLevelInfo ();
LS_CreateTerrain ();
InitializeTerrainMaterials ();
InitializeTerrainSettings ();

setlib (NULL);
// PR_SetTextureFormat (TEXTURE_P_8);
PR_SetTextureStage (0);
PR_SetTextureMulti (0);
PR_SetTextureFormat (TEXTURE_NORMAL);
SearchForObjects ();
InitializeAllEntities ();
DrawAllStaticShadows ();
}


Here it is with multi-texturing removed:

void LS_LoadTerrain (char *filename)
{
setlib (filename);

LS_AllocObjects ();
LS_AllocEntities ();

LS_LoadLevelInfo ();
LS_CreateTerrain ();
InitializeTerrainMaterials ();
InitializeTerrainSettings ();

setlib (NULL);
PR_SetTextureFormat (TEXTURE_P_8);
SearchForObjects ();
InitializeAllEntities ();
DrawAllStaticShadows ();
}

The second set of code allows me to run the land1.exe without the problems you described on my ATI Rage, albeit, then I don''t have the nice detail texture on the landscape.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

GameDev.net is your game development community. Create an account for your GameDev Portfolio and participate in the largest developer community in the games industry.

Sign me up!