Jump to content
  • Advertisement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

plectrum

loading a bitmap to surface

This topic is 5656 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Noob question for all you dX gurus: I''m playing around with DirectX 8, and I''m trying to load a 16-bit .bmp file onto a surface. I have the display mode set to 16-bit (D3DFMT_R5G6B5). The app starts up, then exits with no error messages, and without displaying the bmp. I know for sure that it finds the bitmap file (not sure if it actually loads it?), but it simply exits right after the: g_hResult =D3DXLoadSurfaceFromFile(g_pBitmapSurface, NULL, NULL,"well2.bmp", NULL, D3DX_DEFAULT, 0, NULL); I create the g_pBitmapSurface right before that. Can anyone figure out what could be happening? or do I have to be more specific with the problem description? any help would be very much appreciated, >>John NOTE: the app doesn''t crash if I just use it to display a blank blue screen, so I believe the problem is in the LoadSurface code.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

Participate in the game development conversation and more when you create an account on GameDev.net!

Sign me up!