Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

ReDHiYa

Error linking Opengl tutorials

Recommended Posts

Didn''t someone else have this same problem recently? Anyway, check to make sure you didn''t do something like type "lesson5.cpp and requiredstuff.cpp". If so just remove the "and" and leave a space between the two filenames.

_____________________________

And the Phoenix shall rise from the ashes...

--Thunder_Hawk -- ¦þ
______________________________

Share this post


Link to post
Share on other sites
I rebooted my comp and the "and" error isn''t here anymore.
But I still get an error

Linking...
LIBCD.lib(crt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _main
Debug/Lesson1.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
what are you using for your windowing? SDL, win32, glut? If you are using glut, or sdl, you need to make your project a console app. To change an app''s type from your project, go to project/settings/link, go down to project options, find where it says subsytem:windows and change it to console. If you are using SDL, then you need to make sure you have it as a multithreaded dll and have SDLmain.lib and SDL.lib linked. If you are using the windows api, it needs to be a windows application. What are you using?

Share this post


Link to post
Share on other sites
For now, i''m only trying to run the first opengl tutorial, I opened the file, linked things and try to run it. I use VC++ 6.0 and downloaded the project for it. I linked the OpenGL32.lib GLu32.lib, GLaux.lib.

Share this post


Link to post
Share on other sites