Jump to content
  • Advertisement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

stefu

Linux problem with SDL_AUDIO and esd

This topic is 5683 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hello,
if (SDL_Init(SDL_INIT_TIMER | SDL_INIT_AUDIO | SDL_INIT_VIDEO)<0) {
  printf("Couldn''t initialize SDL: %s\n",SDL_GetError());
  return false;
}
 
I get Fatal signal: Segmentation Fault (SDL Parachute Deployed) if esd is running. If I close esd the it works well. And this is only if SDL_INIT_AUDIO flag is used. What does SDL use for sounds in Linux? I''d like it to return error instead of crashing like this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
The failure come actually later in Mix_OpenAudio (I''m using SDL_mixer). It never returns there.


if (Mix_OpenAudio(44100,MIX_DEFAULT_FORMAT,2,audio_buffers)<0) {
printf("Failed to open audio: %s\n",Mix_GetError());
return false;
}

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anonymous Poster
You might want join the SDL mailing listing and ask your question there.

I don''t remember the address, but a link is found on the SDL homepage.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!