Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

mortex

Problems with textures triangles on ATi (fullscreen)

Recommended Posts

mortex    122
Hi! I''m having a weird problem with rendering a simple textured triangle. When I render the triangle in a windopw, the triangle is just fine and rotating, but when I go fullscreen the upper half of the triangle is clipped. Has anyone else experienced anything like this? The program has been tested on a couple of NVIDIA cards, and its working just fine there. I''ve tested it with two ATi cards, radeon 7500 mobility and radeon 9700 pro both using catalysator 3 drivers, same problem. Any suggestions are welcome!

Share this post


Link to post
Share on other sites
mortex    122
To my knowledge, i'm doing it.

this is the opengl states i set during glwindow-initializing:


  
glClearColor(0.0f, 0.0f, 0.0f, 1.0f);
glShadeModel(GL_SMOOTH);
glClearDepth(1.0f);
glEnable(GL_DEPTH_TEST);
glDepthFunc(GL_LEQUAL);
glHint(GL_PERSPECTIVE_CORRECTION_HINT,GL_NICEST);
glViewport(0, 0, m_WinInfo->GetWidth(), m_WinInfo->GetHeight());
glMatrixMode(GL_PROJECTION);
glLoadIdentity();
gluPerspective(45.0f, (float)m_WinInfo->GetWidth()/(float)m_WinInfo->GetHeight(), 1.0f, 1000.0f);
glMatrixMode(GL_MODELVIEW);
glLoadIdentity();

if it goes fullscreen, it does this BEFORE this code is set, and that is correct, right?

oh, and if I don't use texturing, the triangle is rendered just fine.

I could send the code to you, if your want it. (not much ~16k of initcode).


[edited by - mortex on March 8, 2003 10:42:32 AM]

Share this post


Link to post
Share on other sites