Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Bezier Patch Problems

This topic is 5303 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

I am having a couple problems with my bezier patch generation and was wondering if maybe any of you could figure it out. First off, the lighting on my patch is fairly off. You can see the individual patches even at high tesseleation levels (30x30 4 triangle patchs). Here is what it looks like: here is what its supposed to look like: I checked my normal calculations but they seem to be consistent with other calculations ive seen. My Second problem is the sideways texture, but Im still working on figureing out that one so its not a priority... Here is the complete source: Source Thanks [edited by - ISOPimp on June 5, 2003 2:26:29 PM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Make sure that you use smooth shading. From the looks of it you use flat shading or supply a normal per triangle instead of a normal per vertex.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Moved to graphics forum.

----------------------------------------
"Before criticizing someone, walk a mile in their shoes.
Then, when you do criticize them, you will be a mile away and have their shoes." -- Deep Thoughts
"If you have any trouble sounding condescending, find a Unix user to show you how it''s done." - Scott Adams
FaceHat Software -- Wear the hat.

Share this post


Link to post
Share on other sites