Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Loading Frames with BOB engine

This topic is 6393 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

I am trying to load frames for an animation with the game engine from "Windows Game Programming For Dummies." I have two sprites, two cells in each sprite. Here is how I define them: /////////////////////////////// BOB frog; int frog_anims[2][2] = { { 0,1 },{ 2,3 } }; ////////////////////////////// The names of the bitmaps are "FROG0.bmp" and "FROG1.BMP" Here is how I am loading them: /////////////////////////////// Create_BOB(&frog, 0,0,153,147, 4, BOB_ATTR_VISIBLE / BOB_ATTR_MULTI_ANIM, DDSCAPS_SYSTEMMEMORY); for (int direction=0; direction < 1; direction++) { sprintf(filename, "frog%d.BMP",direction); Load_Bitmap_File(&bitmap8bit, filename); Set_Palette(bitmap8bit.palette); Load_Frame_BOB(&frog,&bitmap8bit,0+direction*4,0,0,BITMAP_EXTRACT_MODE_CELL); Load_Frame_BOB(&frog,&bitmap8bit,1+direction*4,1,0,BITMAP_EXTRACT_MODE_CELL); Unload_Bitmap_File(&bitmap8bit); Load_Animation_BOB(&frog,direction,2,frog_anims[direction]); } // end for direction Set_Animation_BOB(&frog,0); Set_Pos_BOB(&frog,240,140); Set_Vel_BOB(&frog,0,0); Set_Anim_Speed_BOB(&frog,7); Unload_Bitmap_File(&bitmap8bit); /////////////////////////////// I am not sure if I am doing this correctly because the sprites are loading on top of eachother and it looks HORRIBLE! Thanks! -Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anonymous Poster
what do you mean the sprites are loading on top of each other

Share this post


Link to post
Share on other sites