Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Help request(low priority): new NVIDIA drivers... worked great! (Then I ran GNOME..)

This topic is 5242 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

This is low priority.. I intend to format and replace with a different linux/bsd so mostly this is just a challenge and I''m quite curiours what in tarnation happen and did I keel it or did GNOME or or uh something else ... I''m rather confused.. it DID work, what happened? If nothing else, mayhaps this will be a funny to someone, that would be neat Brief timeline: Given: When I installed Mandrake 8.1 I had a Voodoo5..
  1. well replaced that card with a Gf4 Ti4200 (nice card) (long time ago, currently using the same machine, card is fine in windows)
  2. and installed the new NVIDIA drivers (as root),
  3. started X (startx, as root)
  4. KDE comes up (every thing looks perfect) and remines me I probably should not be messing with a gui as root (paranoid kde )
  5. So I loged out and loged in as my normal user acount....
  6. KDE worked great, a little better than I remembered.
  7. Decided to try (via log out to graphical login screen select GNOME and then log back in; only way I know how to switch what WM X uses) GNOME (primarily what I had been using) and well..
  8. not sure what happened... GNOME mostly loaded I think. I did not have a pannel or easier to say ALL I had was a term window, Gkrell and some desktop icons.
  9. I logged out the hard way (ctrl+alt+f2ed to another term and logged in and shutdown ed.)
    • I could not figure out another way to get out of gnome...
    • tried running the pannel manually but that resulted in a lot of errors and beeps, pannel did not draw correctly and it pannel stopped running.
    • I ran pannel again (to try and read some of the error messags) and something seemed to get confused. Pannel did not go away that time.. Decided to ditch gnome and worry about it later...
  10. when I got back to the grapical login, X no longer worked.
  11. Uppon turing runlevel back to 3 I was able to see what was up with X...
  12. it looks like the driver is not installed properly now or something.
  13. I did try and reinstall the NVIDIA drivers, that did not seem to have any effect, did not seem to change anything from where I sit anyway.
The line "NV: could not open control device /dev/nvidiactl (No such device) " was not present in the log; It was just above the first (EE) line, I.e. NV: could not open control device /dev/nvidiactl (No such device) (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module! I looked and there was a /dev/nvidiactl I.e.: [root@A900 root]# ls -1aF --format=l /dev/nv* crw------- 1 feral root 195, 0 Aug 4 10:37 /dev/nvidia0 crw------- 1 feral root 195, 255 Aug 4 10:37 /dev/nvidiactl Anyway the log: /var/log/XFree86.0.log
XFree86 Version 4.1.0 / X Window System
(protocol Version 11, revision 0, vendor release 6510)
Release Date: 2 June 2001
	If the server is older than 6-12 months, or if your card is
	newer than the above date, look for a newer version before
	reporting problems.  (See http://www.XFree86.Org/FAQ)

Build Operating System: Linux 2.4.8-5mdkenterprise i686 [ELF] 
Module Loader present
(==) Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Tue Aug  5 01:43:14 2003
(==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config-4"
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
         (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
         (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) ServerLayout "layout1"
(**) |-->Screen "screen1" (0)
(**) |   |-->Monitor "monitor1"
(**) |   |-->Device "New-NVidia-Driver"
(**) |-->Input Device "Mouse1"
(**) |-->Input Device "Keyboard1"
(**) Option "AutoRepeat" "250 30"
(**) Option "XkbRules" "xfree86"
(**) XKB: rules: "xfree86"
(**) Option "XkbModel" "pc105"
(**) XKB: model: "pc105"
(**) Option "XkbLayout" "us"
(**) XKB: layout: "us"
(==) Keyboard: CustomKeycode disabled
(**) FontPath set to "unix/:-1"
(**) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
(==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
(**) Option "AllowMouseOpenFail"
(--) using VT number 7

(II) Open APM successful
(II) Module ABI versions:
	XFree86 ANSI C Emulation: 0.1
	XFree86 Video Driver: 0.4
	XFree86 XInput driver : 0.2
	XFree86 Server Extension : 0.1
	XFree86 Font Renderer : 0.2
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
(II) Module bitmap: vendor="The XFree86 Project"
	compiled for 4.1.0, module version = 1.0.0
	Module class: XFree86 Font Renderer
	ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.2
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a
(II) Module pcidata: vendor="The XFree86 Project"
	compiled for 4.1.0, module version = 0.1.0
	ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.4
(II) PCI: Probing config type using method 1
(II) PCI: Config type is 1
(II) PCI: stages = 0x03, oldVal1 = 0x00000000, mode1Res1 = 0x80000000
(II) PCI: PCI scan (all values are in hex)
(II) PCI: 00:00:0: chip 1106,0305 card 0000,0000 rev 03 class 06,00,00 hdr 00
(II) PCI: 00:01:0: chip 1106,8305 card 0000,0000 rev 00 class 06,04,00 hdr 01
(II) PCI: 00:07:0: chip 1106,0686 card 1106,0000 rev 40 class 06,01,00 hdr 80
(II) PCI: 00:07:1: chip 1106,0571 card 1106,0571 rev 06 class 01,01,8a hdr 00
(II) PCI: 00:07:2: chip 1106,3038 card 0925,1234 rev 16 class 0c,03,00 hdr 00
(II) PCI: 00:07:3: chip 1106,3038 card 0925,1234 rev 16 class 0c,03,00 hdr 00
(II) PCI: 00:07:4: chip 1106,3057 card 1106,3057 rev 40 class 06,80,00 hdr 00
(II) PCI: 00:09:0: chip 1317,0985 card 1317,0574 rev 11 class 02,00,00 hdr 00
(II) PCI: 00:0a:0: chip 1102,0002 card 1102,8027 rev 08 class 04,01,00 hdr 80
(II) PCI: 00:0a:1: chip 1102,7002 card 1102,0020 rev 08 class 09,80,00 hdr 80
(II) PCI: 00:0c:0: chip 12b9,1008 card 12b9,00d3 rev 01 class 07,00,02 hdr 00
(II) PCI: 01:00:0: chip 10de,0253 card 1462,8702 rev a3 class 03,00,00 hdr 00
(II) PCI: End of PCI scan
(II) LoadModule: "scanpci"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libscanpci.a
(II) Module scanpci: vendor="The XFree86 Project"
	compiled for 4.1.0, module version = 0.1.0
	ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.4
(II) UnloadModule: "scanpci"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libscanpci.a
(II) Host-to-PCI bridge:
(II) PCI-to-ISA bridge:
(II) PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 0: bridge is at (0:0:0), (-1,0,0), BCTRL: 0x08 (VGA_EN is set)
(II) Bus 0 I/O range:
	[0] -1	0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX[B]
(II) Bus 0 non-prefetchable memory range:
	[0] -1	0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
(II) Bus 0 prefetchable memory range:
	[0] -1	0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
(II) Bus 1: bridge is at (0:1:0), (0,1,1), BCTRL: 0x0c (VGA_EN is set)
(II) Bus 1 I/O range:
(II) Bus 1 non-prefetchable memory range:
	[0] -1	0xe4000000 - 0xe5ffffff (0x2000000) MX[B]
(II) Bus 1 prefetchable memory range:
	[0] -1	0xd0000000 - 0xdfffffff (0x10000000) MX[B]
(II) Bus -1: bridge is at (0:7:0), (0,-1,0), BCTRL: 0x08 (VGA_EN is set)
(II) Bus -1 I/O range:
(II) Bus -1 non-prefetchable memory range:
(II) Bus -1 prefetchable memory range:
(--) PCI:*(1:0:0) NVidia unknown chipset (0x0253) rev 163, Mem @ 0xe4000000/24, 0xd0000000/27, 0xd8000000/19
(II) Addressable bus resource ranges are
	[0] -1	0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
	[1] -1	0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX[B]
(II) OS-reported resource ranges:
	[0] -1	0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX[B](B)
	[1] -1	0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[B]E(B)
	[2] -1	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[3] -1	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[4] -1	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[5] -1	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[6] -1	0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[B]
(II) Active PCI resource ranges:
	[0] -1	0xe7000000 - 0xe70003ff (0x400) MX[B]
	[1] -1	0xe0000000 - 0xe3ffffff (0x4000000) MX[B]
	[2] -1	0xd8000000 - 0xd807ffff (0x80000) MX[B](B)
	[3] -1	0xd0000000 - 0xd7ffffff (0x8000000) MX[B](B)
	[4] -1	0xe4000000 - 0xe4ffffff (0x1000000) MX[B](B)
	[5] -1	0x0000e800 - 0x0000e807 (0x8) IX[B]
	[6] -1	0x0000e400 - 0x0000e407 (0x8) IX[B]
	[7] -1	0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX[B]
	[8] -1	0x0000dc00 - 0x0000dcff (0x100) IX[B]
	[9] -1	0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX[B]
	[10] -1	0x0000d400 - 0x0000d41f (0x20) IX[B]
	[11] -1	0x0000d000 - 0x0000d00f (0x10) IX[B]
(II) Active PCI resource ranges after removing overlaps:
	[0] -1	0xe7000000 - 0xe70003ff (0x400) MX[B]
	[1] -1	0xe0000000 - 0xe3ffffff (0x4000000) MX[B]
	[2] -1	0xd8000000 - 0xd807ffff (0x80000) MX[B](B)
	[3] -1	0xd0000000 - 0xd7ffffff (0x8000000) MX[B](B)
	[4] -1	0xe4000000 - 0xe4ffffff (0x1000000) MX[B](B)
	[5] -1	0x0000e800 - 0x0000e807 (0x8) IX[B]
	[6] -1	0x0000e400 - 0x0000e407 (0x8) IX[B]
	[7] -1	0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX[B]
	[8] -1	0x0000dc00 - 0x0000dcff (0x100) IX[B]
	[9] -1	0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX[B]
	[10] -1	0x0000d400 - 0x0000d41f (0x20) IX[B]
	[11] -1	0x0000d000 - 0x0000d00f (0x10) IX[B]
(II) OS-reported resource ranges after removing overlaps with PCI:
	[0] -1	0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX[B](B)
	[1] -1	0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[B]E(B)
	[2] -1	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[3] -1	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[4] -1	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[5] -1	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[6] -1	0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[B]
(II) All system resource ranges:
	[0] -1	0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX[B](B)
	[1] -1	0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[B]E(B)
	[2] -1	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[3] -1	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[4] -1	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[5] -1	0xe7000000 - 0xe70003ff (0x400) MX[B]
	[6] -1	0xe0000000 - 0xe3ffffff (0x4000000) MX[B]
	[7] -1	0xd8000000 - 0xd807ffff (0x80000) MX[B](B)
	[8] -1	0xd0000000 - 0xd7ffffff (0x8000000) MX[B](B)
	[9] -1	0xe4000000 - 0xe4ffffff (0x1000000) MX[B](B)
	[10] -1	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[11] -1	0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[B]
	[12] -1	0x0000e800 - 0x0000e807 (0x8) IX[B]
	[13] -1	0x0000e400 - 0x0000e407 (0x8) IX[B]
	[14] -1	0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX[B]
	[15] -1	0x0000dc00 - 0x0000dcff (0x100) IX[B]
	[16] -1	0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX[B]
	[17] -1	0x0000d400 - 0x0000d41f (0x20) IX[B]
	[18] -1	0x0000d000 - 0x0000d00f (0x10) IX[B]
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdbe.a
(II) Module dbe: vendor="The XFree86 Project"
	compiled for 4.1.0, module version = 1.0.0
	Module class: XFree86 Server Extension
	ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.4496
	Module class: XFree86 Server Extension
	ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libextmod.a
(II) Module extmod: vendor="The XFree86 Project"
	compiled for 4.1.0, module version = 1.0.0
	Module class: XFree86 Server Extension
	ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension SHAPE
(II) Loading extension MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
(II) Loading extension BIG-REQUESTS
(II) Loading extension SYNC
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XC-MISC
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-Misc
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension FontCache
(II) Loading extension TOG-CUP
(II) Loading extension Extended-Visual-Information
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) LoadModule: "type1"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libtype1.a
(II) Module type1: vendor="The XFree86 Project"
	compiled for 4.1.0, module version = 1.0.0
	Module class: XFree86 Font Renderer
	ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.2
(II) Loading font Type1
(II) Loading font CID
(II) LoadModule: "freetype"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libfreetype.a
(II) Module freetype: vendor="The XFree86 Project"
	compiled for 4.1.0, module version = 1.1.9
	Module class: XFree86 Font Renderer
	ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.2
(II) Loading font FreeType
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.4496
	Module class: XFree86 Video Driver
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input/mouse_drv.o
(II) Module mouse: vendor="The XFree86 Project"
	compiled for 4.1.0, module version = 1.0.0
	Module class: XFree86 XInput Driver
	ABI class: XFree86 XInput driver, version 0.2
(II) NVIDIA XFree86 Driver  1.0-4496  Wed Jul 16 19:06:03 PDT 2003
(II) NVIDIA Unified Driver for all NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(--) Assigning device section with no busID to primary device
(--) Chipset NVIDIA GPU found
(II) resource ranges after xf86ClaimFixedResources() call:
	[0] -1	0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX[B](B)
	[1] -1	0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[B]E(B)
	[2] -1	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[3] -1	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[4] -1	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[5] -1	0xe7000000 - 0xe70003ff (0x400) MX[B]
	[6] -1	0xe0000000 - 0xe3ffffff (0x4000000) MX[B]
	[7] -1	0xd8000000 - 0xd807ffff (0x80000) MX[B](B)
	[8] -1	0xd0000000 - 0xd7ffffff (0x8000000) MX[B](B)
	[9] -1	0xe4000000 - 0xe4ffffff (0x1000000) MX[B](B)
	[10] -1	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[11] -1	0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[B]
	[12] -1	0x0000e800 - 0x0000e807 (0x8) IX[B]
	[13] -1	0x0000e400 - 0x0000e407 (0x8) IX[B]
	[14] -1	0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX[B]
	[15] -1	0x0000dc00 - 0x0000dcff (0x100) IX[B]
	[16] -1	0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX[B]
	[17] -1	0x0000d400 - 0x0000d41f (0x20) IX[B]
	[18] -1	0x0000d000 - 0x0000d00f (0x10) IX[B]
(II) resource ranges after probing:
	[0] -1	0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX[B](B)
	[1] -1	0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[B]E(B)
	[2] -1	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[3] -1	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[4] -1	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[5] -1	0xe7000000 - 0xe70003ff (0x400) MX[B]
	[6] -1	0xe0000000 - 0xe3ffffff (0x4000000) MX[B]
	[7] -1	0xd8000000 - 0xd807ffff (0x80000) MX[B](B)
	[8] -1	0xd0000000 - 0xd7ffffff (0x8000000) MX[B](B)
	[9] -1	0xe4000000 - 0xe4ffffff (0x1000000) MX[B](B)
	[10] 0	0x000a0000 - 0x000affff (0x10000) MS[B]
	[11] 0	0x000b0000 - 0x000b7fff (0x8000) MS[B]
	[12] 0	0x000b8000 - 0x000bffff (0x8000) MS[B]
	[13] -1	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[14] -1	0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[B]
	[15] -1	0x0000e800 - 0x0000e807 (0x8) IX[B]
	[16] -1	0x0000e400 - 0x0000e407 (0x8) IX[B]
	[17] -1	0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX[B]
	[18] -1	0x0000dc00 - 0x0000dcff (0x100) IX[B]
	[19] -1	0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX[B]
	[20] -1	0x0000d400 - 0x0000d41f (0x20) IX[B]
	[21] -1	0x0000d000 - 0x0000d00f (0x10) IX[B]
	[22] 0	0x000003b0 - 0x000003bb (0xc) IS[B]
	[23] 0	0x000003c0 - 0x000003df (0x20) IS[B]
(II) Setting vga for screen 0.
(II) Loading sub module "vgahw"
(II) LoadModule: "vgahw"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(II) Module vgahw: vendor="The XFree86 Project"
	compiled for 4.1.0, module version = 0.1.0
	ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.4
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xD0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xE4000000
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0):  *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) UnloadModule: "vgahw"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
Please report problems to xfree86@xfree86.org.
Ideas/suggestions/That_sort_of_thing welcome :wave Feral

Share this post


Link to post
Share on other sites
Looks like something might be going on with the XF86Config. First i'd try to remove the nvidia drivers and reinstall them again.
Then do the following from the README:
If you already have an XF86Config file working with a different driver (such as the 'nv' or 'vesa' driver), then all you need to do is find the relevant Device section and replace the line:

Driver "nv"
(or Driver "vesa")

with

Driver "nvidia"

In the Module section, make sure you have:

Load "glx"

You should also remove the following lines:

Load "dri"
Load "GLcore"

if they exist.


edit: I need to be more clear sometimes

[edited by - hitchhiker90 on August 5, 2003 1:08:09 PM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
As root at a console, type "lsmod" (minus quotes, of course).

Look for "nvidia". If no nvidia module is loaded, type "modprobe nvidia"

Depending on your configuration, this might or might not be necessary.

Share this post


Link to post
Share on other sites
With mandrake, it usually is needed to modprobe, although you could also place nvidia in /etc/modules.autoload , so that you don''t have to do that whenever you want to use the X-Window system. Although this is assuming that you have restarted the computer and such since you loaded the NVidia installer, since I think it installs the module after it is loaded. Just place it so that it loads up with the kernel at boot time, that way you don''t have to worry about modprobing the module before using it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bingo.

When you install the nvidia drivers, it loads the kernel module automatically. When you rebooted, you didn''t have it loaded anymore, and the X driver couldn''t start.

The solution is to merely add ''modprobe nvidia'' into some init script.

Share this post


Link to post
Share on other sites
this is wierd. The lastest drivers come with an installer which does everything automagically. The only thing you have to do is to edit the xf86config file to add ''nvidia'' in the display section.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ahh of course!

I did a “lsmod” and nvidia wasn’t listed! So after “modprobe nvidia” (and confirming that nvidia was listed in lsmod) I startx (ed) and fancy that, it worked!

Turns out “/etc/modules.autoload” does not exist on my mandrake system.. but “/etc/modules” does… I’m guessing mandrake thought it best to rename it? shrug
no idea. I’ll have to remember to make a symlink I think


Woot!

Thank you all, very helpful insight!

/cheer
Feral

Share this post


Link to post
Share on other sites
ooh not the same files eh? ok that makes more sense. I had assumed it was the same file as my /etc/modules had a driver (at least it looked like one) in it already. FWIW the nvidia driver is being loaded by the time I startx (from term) with it placed in the /etc/modules file. Interesting

Share this post


Link to post
Share on other sites
I added /sbin/modprobe nvidia to /etc/rc.d/rc.local. Of course, that may not exist in Mandrake (I''m running Slackware), so you may have to do a bit of shell scripting in one of your rc files.

Share this post


Link to post
Share on other sites