Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

HaywireGuy

What's with the dark line at the texture edge?

Recommended Posts

HaywireGuy    208
Hello guys, I've noticed a black line at the top of my texture, what's with that? Just a texture on two triangles, without RHW (only Position and Texture Coordinates). I remember seein' it on this forum before, but couldn't remember the solution. Tried searchin' it with "texture line" I didn't manage to find it. Somethin' like settin' the point or stuff... Help anyone? Appreciate that.
[edited by - HaywireGuy on August 31, 2003 9:08:03 PM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
JohnBolton    1372
You are using bi/tri-linear filtering and your texture address mode is D3DTADDRESS_WRAP or D3DTADDRESS_BORDER, so the texels at the edge are combined with other colors...

... or you didn''t initialize your texture correctly...

... or you are using bi/tri-linear filtering and you have tiled textures into one big texture, so filtering is including colors from the other tiles...

... or something else...

Share this post


Link to post
Share on other sites
HaywireGuy    208
Hello John,

So you''re sayin'' I should not use any texture addressin'' modes?
I don''t remember settin'' them before, is the addressin'' mode
default to D3DTADDRESS_WRAP? What do I do to take away this
flag? Seems like I don''t need any of the modes...

Yeah I''m usin'' linear filter for my texture, which was loaded
correctly into the memory from a TGA file.

So what can I do now?
Thanks again for your help





Share this post


Link to post
Share on other sites