Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Lohrno

Hmmm default values for color ops?

Recommended Posts

Lohrno    222
Hi, I have a slight problem. I started to use POINT lists in my program, and have taken some of the colorop stuff from Hyena''s tutorial. I set a couple things back but I''m not sure what the default for the texture stages, and color ops are. The textured parts of my model all appear fully lit, and the untextured parts are properly lit. So it must be a texture problem but I''m not sure what to set back? Can anyone please help a bit? -=Lohrno

Share this post


Link to post
Share on other sites
Muhammad Haggag    1358
- I don''t understand what the problem is , would you please re-describe it?

- The default values for the texture stage states and sampler stage states (and render states, and everything else for that matter ) is detailed in the SDK documentation.

Muhammad Haggag

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lohrno    222
Hmm thanks anyways actually I just figured it out...
He sets ColorARG2 to Tfactor, and I didnt set Tfactor...and didnt set it back... I set it back to diffuse after my particles are rendered, and my textured materials are properly lit again.

-=Lohrno

Share this post


Link to post
Share on other sites
DrunkenHyena    805
I would also recommend not trusting the defaults.
1) It documents what states are needed
2) prevents difficult to track errors when you make changes
3) some drivers don''t always set up the defaults properly


Stay Casual,

Ken
Drunken Hyena

Share this post


Link to post
Share on other sites