Jump to content
  • Advertisement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Mille

Blending issue, please post some advise ..

This topic is 5223 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hey all I want to blend an image in DX using the alpha channel. Below is the code I use to make the Blend_Buffer to rendered later on: --- CODE --------------- data.color = D3DCOLOR_RGBA(alpha, alpha, alpha, 0); if(FAILED(D3D_Device->CreateVertexBuffer(sizeof(data), 0, D3DFVF_D3DVertexDif, D3DPOOL_DEFAULT, &Blend_Buffer, NULL))) { //.. error message goes here } Vertex* vertices; if(FAILED(Blend_Buffer->Lock(0, sizeof(data), (void**)&vertices, 0))) { //.. error message goes here } memcpy(vertices, Blend_Data, sizeof(data)); Blend_Buffer->Unlock(); --- CODE END --------------- BUT I want to do this at RUNTIME, and I think the Lock and Unlock operations slow things down - is there any other way to blend an image in DX ??, or is this the way its done ?? thanks [edited by - Mille on February 29, 2004 8:58:33 AM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

Participate in the game development conversation and more when you create an account on GameDev.net!

Sign me up!