Jump to content
  • Advertisement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Lithic

Strange Artifacts

This topic is 5196 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

I'm getting some wierd artifacts in my character editor... wondering if anybody knows whats wrong. The artifacts look like 2 pixel wide vertical white lines and other white disturbances. It seems like it is related to other nearby faces (culling hidden tris reduces the effect), almost as if the textured surface behind the displayed surface is interfering with the one in front. EDIT: Screenshot is now up. Thanks. --===LITHIC===-- --===WWW.Decimation.TK===-- [edited by - Lithic on March 4, 2004 12:18:46 AM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Finally, someone else from Ohio
Anyway, if you send it to me I can put it on my web site until you get yours up. Just send it to jamesd@arielproductions.net

-UltimaX-
Ariel Productions

"You wished for a white christmas... Now go shovel your wishes!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Looks like a texture blending problem, though im no 3d expert, are you using multiple textures? i used to get that artifact a lot on my old computer, an old 3d card... must not have supported much in the way of texture blending... i dunno... my wto cents :-D
-Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nope, just a test with one texture. And i'm doing my (current) testing on a ATI 9800 pro 3.2 Ghz comp. The texture loads fine as well. I do have some other textures. I think you may be right about the Z fighting -- that was my first thought though i have no idea why its happening or how to solve it.

--===LITHIC===--
--===WWW.Decimation.TK===--

[edited by - Lithic on March 5, 2004 1:20:25 AM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
What API are you using? Because i GUESS its possible that if your using a low precision z buffer and its scaled real smal, it COULD create some problems, i dunno, im jsut throwin it out... maybe one will be it... who knows? lol

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anonymous Poster
Thanks. The nearplane is below 1.0 -- oops =p

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

Participate in the game development conversation and more when you create an account on GameDev.net!

Sign me up!