Jump to content
  • Advertisement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

HellRaiZer

Shadow Mapping Problems

This topic is 5230 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hello... I'm trying to implement hardware shadow mapping (ARB_shadow,ARB_depth_texture), but i have some problems. Problem 1 Problem 2 Depth Buffer As you can see from the screenshots the depth buffer is ok,and the projection works(shadows are in place). In screenshot "Problem 2" i don't use PolygonOffset.When i use PolygonOffset, the Problem 2 disappeared,but "Problem 1" came up. Is this a known problem??? How can i fix it? What do i forget to do ? Thanks in advance. HellRaiZer. [edited by - Hellraizer on March 22, 2004 7:42:26 AM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
I think using GL_CLAMP_TO_EDGE (not sure if thats exactly right) for the shadow texture might solve the problem in the first image.

Ah, its GL_CLAMP. Take a look here (paulsprojects.net) for a pretty good shadow mapping tutorial.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!