Advertisement Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

poly-gone

Shadow "Poping"

This topic is 5366 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Well, now that I have my stencil shadow app working, I''ve hit a little bump on the road. The problem is "shadow poping". I''ve introduced a small inset in the vertex shader that pushes the shadow vertices inwards a little, but when I increase the inset value further to remove all the "pops", the extruded vertices begin to show up as thin black lines along the extrusion direction. Any clue as to why this might be happening?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Thanks, I tried that. Though that does somewhat work, without the bias calculated properly, the poping still occurs. Any reference/article where I can find out how to calculate the bias?

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I got it to work. I just had to set the depth-compare function to "less" instead of "lessequal". Thanks again Sunray.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

GameDev.net is your game development community. Create an account for your GameDev Portfolio and participate in the largest developer community in the games industry.

Sign me up!