Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Sean Doherty

Mesh Lighting

Recommended Posts

Sean Doherty    144
The following is the same image; one is from Mesh Viewer and the other is from my game: Why would they look so different? At first glance it looks like the trilinear filtering is not turned on and there is two much light being applied to the one in the game [right side]? Any advice would be helpful? _______________________________________ Understanding is a three edged sword... Independent Games compete Head to Head ... www.FreelanceGames.com [edited by - Sean Doherty on May 24, 2004 8:39:04 PM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anonymous Poster   
Guest Anonymous Poster
It could be indeed the ambient set differently.
Are you applying any materials to the mesh??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sean Doherty    144
The normals appear to to be correct; and I have tried to set different ambients. Does anyone know what ambients Microsoft Mesh Viewer uses?

From what I can see; as long as I render my meshes in GameSpace with white lighting; everythings looks the same. But the real question is why does it display different is Mesh Veiwer?

Thanks

_______________________________________
Understanding is a three edged sword...

Independent Games compete Head to Head ...
www.FreelanceGames.com

[edited by - Sean Doherty on May 25, 2004 12:34:38 PM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
I had the same problem using gameSpace and exporting to .x. It is something to do with gameSpace and the .x file format. I''ve brought the issue on up the forums many times, and I know it is being addressed. We had to solve the issue programmatically in our engine. You''ll notice, in meshviewer, if you turn textures off, and lighting on, that portions of your model, or your entire model, has a color that it shouldn''t have. This color is typically an average hue value of the texture you are using. After many posts on the gameSpace and trueSpace tech forums, there is still no explanation. Take some comfort in the fact, that you aren''t the only one with this problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites