Jump to content
  • Advertisement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

nini

Z rendering artifact

This topic is 5225 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

hi , when i render a mesh loaded from D3DXLoadMeshFromX, i get some artifacts with any format of Z-buffer, the faces are rendered one above the other but with transparency ... the particularity is that i use a camera to transform vertex by setting the D3DTS_VIEW i enable in the presentation parameters the true flag on EnableautoZ and clear my Z before begin scene... i''ve compared with SDK examples but i don''t see the difference with my loading mesh function. does anyone can help me ? (i know that my english is not clear so i''m sorry...) thanks a lot for your answers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
ok i just find out the answer on this forum , in fact it was my camera that set the projection matrix with 0.0f as near plane
and cause this artifact

thanx a lot for all

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!