Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
CodeTitan

Eclipse Problems

This topic is 5150 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hello everyone. I want to use Eclipse for Java development, however, when I try to run it, it says: "Error: See C:\Program". Well, there is no C:\Program, so I checked the logfile. I have no idea what the problem could be. Here is the logfile:
!SESSION Sep 14, 2004 18:43:33.578 ---------------------------------------------
eclipse.buildId=I200406251208
java.version=1.3.0_02
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US

!ENTRY org.eclipse.osgi Sep 14, 2004 18:43:33.578
!MESSAGE Error registering XML parser services.
!STACK 0
java.lang.ClassNotFoundException: javax.xml.parsers.SAXParserFactory
	at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
	at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
	at java.lang.Class.forName0(Native Method)
	at java.lang.Class.forName(Unknown Source)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseAdaptor.registerEndorsedXMLParser(EclipseAdaptor.java:272)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseAdaptor.frameworkStart(EclipseAdaptor.java:253)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.SystemBundleActivator.start(SystemBundleActivator.java:61)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleContextImpl$1.run(BundleContextImpl.java:958)
	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleContextImpl.startActivator(BundleContextImpl.java:954)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleContextImpl.start(BundleContextImpl.java:937)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.resumeBundles(StartLevelManager.java:553)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.incFWSL(StartLevelManager.java:477)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.doSetStartLevel(StartLevelManager.java:273)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.launch(StartLevelManager.java:243)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.SystemBundle.resume(SystemBundle.java:166)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.launch(Framework.java:425)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.OSGi.launch(OSGi.java:51)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.startup(EclipseStarter.java:216)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:127)
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
	at org.eclipse.core.launcher.Main.basicRun(Main.java:183)
	at org.eclipse.core.launcher.Main.run(Main.java:644)
	at org.eclipse.core.launcher.Main.main(Main.java:628)

!ENTRY org.eclipse.osgi Sep 14, 2004 18:43:33.640
!MESSAGE Startup error
!STACK 1
java.lang.NoClassDefFoundError: org/xml/sax/helpers/DefaultHandler
	at java.lang.ClassLoader.defineClass0(Native Method)
	at java.lang.ClassLoader.defineClass(Unknown Source)
	at java.security.SecureClassLoader.defineClass(Unknown Source)
	at java.net.URLClassLoader.defineClass(Unknown Source)
	at java.net.URLClassLoader.access$100(Unknown Source)
	at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
	at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.PluginConverterImpl.parsePluginInfo(PluginConverterImpl.java:552)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.PluginConverterImpl.fillPluginInfo(PluginConverterImpl.java:111)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.PluginConverterImpl.convertManifest(PluginConverterImpl.java:655)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseBundleData.generateManifest(EclipseBundleData.java:219)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseBundleData.loadManifest(EclipseBundleData.java:177)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseBundleData.getManifest(EclipseBundleData.java:159)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseBundleData.loadFromManifest(EclipseBundleData.java:266)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.defaultadaptor.DefaultBundleData.initializeNewBundle(DefaultBundleData.java:77)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.defaultadaptor.DefaultAdaptor$1.begin(DefaultAdaptor.java:451)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.installWorkerPrivileged(Framework.java:746)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework$2.run(Framework.java:664)
	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.installWorker(Framework.java:715)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.installBundle(Framework.java:659)
	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleContextImpl.installBundle(BundleContextImpl.java:219)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.installBundles(EclipseStarter.java:800)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.loadBasicBundles(EclipseStarter.java:429)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.startup(EclipseStarter.java:222)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:127)
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
	at org.eclipse.core.launcher.Main.basicRun(Main.java:183)
	at org.eclipse.core.launcher.Main.run(Main.java:644)
	at org.eclipse.core.launcher.Main.main(Main.java:628)

!ENTRY org.eclipse.osgi Sep 14, 2004 18:43:33.640
!MESSAGE Bundle initial@reference:file:c:/Program Files/eclipse/plugins/org.eclipse.core.runtime_3.0.0/ [1] was not resolved.

Any help would be greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
And last time you posted this, I said that it's missing the SAX xml parser. Place it in java's equivalent of an include directory, and see if that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Well, I put the Eclipse thing into a directory without spaces. I still get an error, though.

!SESSION Sep 14, 2004 20:50:59.578 ---------------------------------------------
eclipse.buildId=I200406251208
java.version=1.3.0_02
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US

!ENTRY org.eclipse.osgi Sep 14, 2004 20:50:59.578
!MESSAGE Error registering XML parser services.
!STACK 0
java.lang.ClassNotFoundException: javax.xml.parsers.SAXParserFactory
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
at java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.lang.Class.forName(Unknown Source)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseAdaptor.registerEndorsedXMLParser(EclipseAdaptor.java:272)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseAdaptor.frameworkStart(EclipseAdaptor.java:253)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.SystemBundleActivator.start(SystemBundleActivator.java:61)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleContextImpl$1.run(BundleContextImpl.java:958)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleContextImpl.startActivator(BundleContextImpl.java:954)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleContextImpl.start(BundleContextImpl.java:937)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.resumeBundles(StartLevelManager.java:553)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.incFWSL(StartLevelManager.java:477)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.doSetStartLevel(StartLevelManager.java:273)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.launch(StartLevelManager.java:243)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.SystemBundle.resume(SystemBundle.java:166)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.launch(Framework.java:425)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.OSGi.launch(OSGi.java:51)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.startup(EclipseStarter.java:216)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:127)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
at org.eclipse.core.launcher.Main.basicRun(Main.java:183)
at org.eclipse.core.launcher.Main.run(Main.java:644)
at org.eclipse.core.launcher.Main.main(Main.java:628)

!ENTRY org.eclipse.osgi Sep 14, 2004 20:50:59.781
!MESSAGE Startup error
!STACK 1
java.lang.NoClassDefFoundError: org/xml/sax/helpers/DefaultHandler
at java.lang.ClassLoader.defineClass0(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.security.SecureClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader.access$100(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.PluginConverterImpl.parsePluginInfo(PluginConverterImpl.java:552)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.PluginConverterImpl.fillPluginInfo(PluginConverterImpl.java:111)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.PluginConverterImpl.convertManifest(PluginConverterImpl.java:655)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseBundleData.generateManifest(EclipseBundleData.java:219)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseBundleData.loadManifest(EclipseBundleData.java:177)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseBundleData.getManifest(EclipseBundleData.java:159)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseBundleData.loadFromManifest(EclipseBundleData.java:266)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.defaultadaptor.DefaultBundleData.initializeNewBundle(DefaultBundleData.java:77)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.defaultadaptor.DefaultAdaptor$1.begin(DefaultAdaptor.java:451)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.installWorkerPrivileged(Framework.java:746)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework$2.run(Framework.java:664)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.installWorker(Framework.java:715)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.installBundle(Framework.java:659)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleContextImpl.installBundle(BundleContextImpl.java:219)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.installBundles(EclipseStarter.java:800)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.loadBasicBundles(EclipseStarter.java:429)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.startup(EclipseStarter.java:222)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:127)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
at org.eclipse.core.launcher.Main.basicRun(Main.java:183)
at org.eclipse.core.launcher.Main.run(Main.java:644)
at org.eclipse.core.launcher.Main.main(Main.java:628)

!ENTRY org.eclipse.osgi Sep 14, 2004 20:50:59.796
!MESSAGE Bundle initial@reference:file:c:/eclipse/plugins/org.eclipse.core.runtime_3.0.0/ [1] was not resolved.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I checked the Eclipse web page, and I don't need to download any more additions. I have no idea what the problem could be. It worked on my friends computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does your logfile still contain the line


java.version=1.3.0_02


Probably you have multiple Java SDKs installed and Eclipse uses the wrong one.

Type

java -version

in your command line, what does it say ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Check your PATH, does it contain the bin directory of the 1.3 JDK prior to the 1.4 one ?

Perhaps deinstallation of the 1.3.2 JDK may help.

Java places a java.exe and javaw.exe in your Windows/System[32] folder. Try renaming the files.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!