• Advertisement
  • Popular Tags

  • Popular Now

  • Advertisement
  • Similar Content

    • By lxjk
      Hi guys,
      There are many ways to do light culling in tile-based shading. I've been playing with this idea for a while, and just want to throw it out there.
      Because tile frustums are general small compared to light radius, I tried using cone test to reduce false positives introduced by commonly used sphere-frustum test.
      On top of that, I use distance to camera rather than depth for near/far test (aka. sliced by spheres).
      This method can be naturally extended to clustered light culling as well.
      The following image shows the general ideas

       
      Performance-wise I get around 15% improvement over sphere-frustum test. You can also see how a single light performs as the following: from left to right (1) standard rendering of a point light; then tiles passed the test of (2) sphere-frustum test; (3) cone test; (4) spherical-sliced cone test
       

       
      I put the details in my blog post (https://lxjk.github.io/2018/03/25/Improve-Tile-based-Light-Culling-with-Spherical-sliced-Cone.html), GLSL source code included!
       
      Eric
    • By Fadey Duh
      Good evening everyone!

      I was wondering if there is something equivalent of  GL_NV_blend_equation_advanced for AMD?
      Basically I'm trying to find more compatible version of it.

      Thank you!
    • By Jens Eckervogt
      Hello guys, 
       
      Please tell me! 
      How do I know? Why does wavefront not show for me?
      I already checked I have non errors yet.
      using OpenTK; using System.Collections.Generic; using System.IO; using System.Text; namespace Tutorial_08.net.sourceskyboxer { public class WaveFrontLoader { private static List<Vector3> inPositions; private static List<Vector2> inTexcoords; private static List<Vector3> inNormals; private static List<float> positions; private static List<float> texcoords; private static List<int> indices; public static RawModel LoadObjModel(string filename, Loader loader) { inPositions = new List<Vector3>(); inTexcoords = new List<Vector2>(); inNormals = new List<Vector3>(); positions = new List<float>(); texcoords = new List<float>(); indices = new List<int>(); int nextIdx = 0; using (var reader = new StreamReader(File.Open("Contents/" + filename + ".obj", FileMode.Open), Encoding.UTF8)) { string line = reader.ReadLine(); int i = reader.Read(); while (true) { string[] currentLine = line.Split(); if (currentLine[0] == "v") { Vector3 pos = new Vector3(float.Parse(currentLine[1]), float.Parse(currentLine[2]), float.Parse(currentLine[3])); inPositions.Add(pos); if (currentLine[1] == "t") { Vector2 tex = new Vector2(float.Parse(currentLine[1]), float.Parse(currentLine[2])); inTexcoords.Add(tex); } if (currentLine[1] == "n") { Vector3 nom = new Vector3(float.Parse(currentLine[1]), float.Parse(currentLine[2]), float.Parse(currentLine[3])); inNormals.Add(nom); } } if (currentLine[0] == "f") { Vector3 pos = inPositions[0]; positions.Add(pos.X); positions.Add(pos.Y); positions.Add(pos.Z); Vector2 tc = inTexcoords[0]; texcoords.Add(tc.X); texcoords.Add(tc.Y); indices.Add(nextIdx); ++nextIdx; } reader.Close(); return loader.loadToVAO(positions.ToArray(), texcoords.ToArray(), indices.ToArray()); } } } } } And It have tried other method but it can't show for me.  I am mad now. Because any OpenTK developers won't help me.
      Please help me how do I fix.

      And my download (mega.nz) should it is original but I tried no success...
      - Add blend source and png file here I have tried tried,.....  
       
      PS: Why is our community not active? I wait very longer. Stop to lie me!
      Thanks !
    • By codelyoko373
      I wasn't sure if this would be the right place for a topic like this so sorry if it isn't.
      I'm currently working on a project for Uni using FreeGLUT to make a simple solar system simulation. I've got to the point where I've implemented all the planets and have used a Scene Graph to link them all together. The issue I'm having with now though is basically the planets and moons orbit correctly at their own orbit speeds.
      I'm not really experienced with using matrices for stuff like this so It's likely why I can't figure out how exactly to get it working. This is where I'm applying the transformation matrices, as well as pushing and popping them. This is within the Render function that every planet including the sun and moons will have and run.
      if (tag != "Sun") { glRotatef(orbitAngle, orbitRotation.X, orbitRotation.Y, orbitRotation.Z); } glPushMatrix(); glTranslatef(position.X, position.Y, position.Z); glRotatef(rotationAngle, rotation.X, rotation.Y, rotation.Z); glScalef(scale.X, scale.Y, scale.Z); glDrawElements(GL_TRIANGLES, mesh->indiceCount, GL_UNSIGNED_SHORT, mesh->indices); if (tag != "Sun") { glPopMatrix(); } The "If(tag != "Sun")" parts are my attempts are getting the planets to orbit correctly though it likely isn't the way I'm meant to be doing it. So I was wondering if someone would be able to help me? As I really don't have an idea on what I would do to get it working. Using the if statement is truthfully the closest I've got to it working but there are still weird effects like the planets orbiting faster then they should depending on the number of planets actually be updated/rendered.
    • By Jens Eckervogt
      Hello everyone, 
      I have problem with texture
      using System; using OpenTK; using OpenTK.Input; using OpenTK.Graphics; using OpenTK.Graphics.OpenGL4; using System.Drawing; using System.Reflection; namespace Tutorial_05 { class Game : GameWindow { private static int WIDTH = 1200; private static int HEIGHT = 720; private static KeyboardState keyState; private int vaoID; private int vboID; private int iboID; private Vector3[] vertices = { new Vector3(-0.5f, 0.5f, 0.0f), // V0 new Vector3(-0.5f, -0.5f, 0.0f), // V1 new Vector3(0.5f, -0.5f, 0.0f), // V2 new Vector3(0.5f, 0.5f, 0.0f) // V3 }; private Vector2[] texcoords = { new Vector2(0, 0), new Vector2(0, 1), new Vector2(1, 1), new Vector2(1, 0) }; private int[] indices = { 0, 1, 3, 3, 1, 2 }; private string vertsrc = @"#version 450 core in vec3 position; in vec2 textureCoords; out vec2 pass_textureCoords; void main(void) { gl_Position = vec4(position, 1.0); pass_textureCoords = textureCoords; }"; private string fragsrc = @"#version 450 core in vec2 pass_textureCoords; out vec4 out_color; uniform sampler2D textureSampler; void main(void) { out_color = texture(textureSampler, pass_textureCoords); }"; private int programID; private int vertexShaderID; private int fragmentShaderID; private int textureID; private Bitmap texsrc; public Game() : base(WIDTH, HEIGHT, GraphicsMode.Default, "Tutorial 05 - Texturing", GameWindowFlags.Default, DisplayDevice.Default, 4, 5, GraphicsContextFlags.Default) { } protected override void OnLoad(EventArgs e) { base.OnLoad(e); CursorVisible = true; GL.GenVertexArrays(1, out vaoID); GL.BindVertexArray(vaoID); GL.GenBuffers(1, out vboID); GL.BindBuffer(BufferTarget.ArrayBuffer, vboID); GL.BufferData(BufferTarget.ArrayBuffer, (IntPtr)(vertices.Length * Vector3.SizeInBytes), vertices, BufferUsageHint.StaticDraw); GL.GenBuffers(1, out iboID); GL.BindBuffer(BufferTarget.ElementArrayBuffer, iboID); GL.BufferData(BufferTarget.ElementArrayBuffer, (IntPtr)(indices.Length * sizeof(int)), indices, BufferUsageHint.StaticDraw); vertexShaderID = GL.CreateShader(ShaderType.VertexShader); GL.ShaderSource(vertexShaderID, vertsrc); GL.CompileShader(vertexShaderID); fragmentShaderID = GL.CreateShader(ShaderType.FragmentShader); GL.ShaderSource(fragmentShaderID, fragsrc); GL.CompileShader(fragmentShaderID); programID = GL.CreateProgram(); GL.AttachShader(programID, vertexShaderID); GL.AttachShader(programID, fragmentShaderID); GL.LinkProgram(programID); // Loading texture from embedded resource texsrc = new Bitmap(Assembly.GetEntryAssembly().GetManifestResourceStream("Tutorial_05.example.png")); textureID = GL.GenTexture(); GL.BindTexture(TextureTarget.Texture2D, textureID); GL.TexParameter(TextureTarget.Texture2D, TextureParameterName.TextureMagFilter, (int)All.Linear); GL.TexParameter(TextureTarget.Texture2D, TextureParameterName.TextureMinFilter, (int)All.Linear); GL.TexImage2D(TextureTarget.Texture2D, 0, PixelInternalFormat.Rgba, texsrc.Width, texsrc.Height, 0, PixelFormat.Bgra, PixelType.UnsignedByte, IntPtr.Zero); System.Drawing.Imaging.BitmapData bitmap_data = texsrc.LockBits(new Rectangle(0, 0, texsrc.Width, texsrc.Height), System.Drawing.Imaging.ImageLockMode.ReadOnly, System.Drawing.Imaging.PixelFormat.Format32bppRgb); GL.TexSubImage2D(TextureTarget.Texture2D, 0, 0, 0, texsrc.Width, texsrc.Height, PixelFormat.Bgra, PixelType.UnsignedByte, bitmap_data.Scan0); texsrc.UnlockBits(bitmap_data); GL.Enable(EnableCap.Texture2D); GL.BufferData(BufferTarget.TextureBuffer, (IntPtr)(texcoords.Length * Vector2.SizeInBytes), texcoords, BufferUsageHint.StaticDraw); GL.BindAttribLocation(programID, 0, "position"); GL.BindAttribLocation(programID, 1, "textureCoords"); } protected override void OnResize(EventArgs e) { base.OnResize(e); GL.Viewport(0, 0, ClientRectangle.Width, ClientRectangle.Height); } protected override void OnUpdateFrame(FrameEventArgs e) { base.OnUpdateFrame(e); keyState = Keyboard.GetState(); if (keyState.IsKeyDown(Key.Escape)) { Exit(); } } protected override void OnRenderFrame(FrameEventArgs e) { base.OnRenderFrame(e); // Prepare for background GL.Clear(ClearBufferMask.ColorBufferBit); GL.ClearColor(Color4.Red); // Draw traingles GL.EnableVertexAttribArray(0); GL.EnableVertexAttribArray(1); GL.BindVertexArray(vaoID); GL.UseProgram(programID); GL.BindBuffer(BufferTarget.ArrayBuffer, vboID); GL.VertexAttribPointer(0, 3, VertexAttribPointerType.Float, false, 0, IntPtr.Zero); GL.ActiveTexture(TextureUnit.Texture0); GL.BindTexture(TextureTarget.Texture3D, textureID); GL.BindBuffer(BufferTarget.ElementArrayBuffer, iboID); GL.DrawElements(BeginMode.Triangles, indices.Length, DrawElementsType.UnsignedInt, 0); GL.DisableVertexAttribArray(0); GL.DisableVertexAttribArray(1); SwapBuffers(); } protected override void OnClosed(EventArgs e) { base.OnClosed(e); GL.DeleteVertexArray(vaoID); GL.DeleteBuffer(vboID); } } } I can not remember where do I add GL.Uniform2();
  • Advertisement
  • Advertisement
Sign in to follow this  

OpenGL i need some help its important

This topic is 4959 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

i got the next error message from my softimage software " missing opengl extension ARB_multitexture" i dont know what to do please someone help me thnx.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
So you maybe need a better 3D card.
Whats ur model?

ARB_multitexture is an extension for openGL 1.2 (or 1.3 maybe), it's quite "old" now. If you have a gforce3 or higher it must be good. (maybe does it work with a gforce2)

hope that helps

neyna

--- EDIT ----

next time put a better subject like "missing opengl extension ARB_multitexture" and not "help me plz" because no one knows which subject is ur thread or which is your problem. So not many people will look.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It's almost certainly defaulting to the MS driver, which would suggest that your driver isn't correctly installed. Uninstall it properly, make sure you have the correct motherboard AGP driver if necessary, and try again.

ARB_multitexture even works on the TNT BTW.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote:
Original post by DEVLiN
Download and install drivers: ( MS Default is known to have (had) serious issues with OpenGL )

NVidia Drivers


The point about the MS driver is that if he's using it, there must be a problem with his hardware driver. The MS driver is a software driver with very few extensions. However AFAIK the MS driver works exactly as it should.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It is of amazing importance that the previous graphics driver be uninstalled before installing a new nVidia driver. Every single time I have omitted that, I've lost all hardware acceleration.
It's easy enough to fix - just uninstall and re-install the newest driver.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement