Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
Frozen

My 3D Terrain makes waves

This topic is 5414 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Advertisement
It seems like your problem is that geomipmapping changes your texture coordinates but is still assigned to the new vertex as the same tex rather than average it... Hmm... I'm not sure how it works exactly but that's what I'm thinking is the problem. Sorry I can't help much.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Why do you appear to be rendering each patch multiple times when doing geomorphing? You appear to be getting some crazy surfaces because of that. Equally, you geomipmapping appears to be broken, have you checked your morph offsets are calculated correctly?

Share this post


Link to post
Share on other sites
OrangyTang:
1) I still didn't finish it, so those cracks are between two patches with different level of details. I'm working on that now.
2) What do you mean by "you appear to be rendering each patch multiple times when doing geomorphing"?
I'm still a begginer, so sorry for asking these lame questions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It could be a problem of z-buffer precission. Try to increase the bit width of z-buffer.I suppose you are using 16 bit, if not, forgot the next lines :D

Use for example this format in your d3dpresent_parameters setup :

d3dpp.AutoDepthStencilFormat = D3DFMT_D24S8


I hope it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

GameDev.net is your game development community. Create an account for your GameDev Portfolio and participate in the largest developer community in the games industry.

Sign me up!