Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
whilibarj

OpenGL Problem with materials, normal vectors ?

This topic is 5405 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

I have been going through Nate Robins's OpenGL tutors (http://www.xmission.com/~nate/tutors.html) and am trying to use his .obj loader into another application. I have a problem with the rendering of materials. When I use a very basic projection matrix, e.g : glMatrixMode(GL_PROJECTION); glLoadIdentity(); gluPerspective(60.0, (GLfloat)320/240, 1.0, 256.0); glMatrixMode(GL_MODELVIEW); glLoadIdentity(); glTranslatef(0.0, 0.0, -5.0); The rendering is correct, the materials are correct, so are the axis. But then, instead of this projection matrix, I am loading my own projection matrix (which is calculated by another tool, called ARToolKit). With this matrix, the axis are in the same exact position, so is the model, but the materials are not rendered and the model appears totally black. I have tried to move my light source around, but it had no effects. I also considered the idea that my normals could have been inverted by that new matrix, but in that case, I guess the model's and axis's orientation would have been affected too, right ? Any one has a clue on where the problem could be ? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

GameDev.net is your game development community. Create an account for your GameDev Portfolio and participate in the largest developer community in the games industry.

Sign me up!