• Advertisement
Sign in to follow this  

Texture tile

This topic is 4889 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

I've got a simple mesh with a texture applied to it. When i change the UV coordinates to tile the texture ( vertex.tu *= 10; vertex.tv *= 10 ) the frame rate goes down from 600 fps to 100 fps (depeding on how much i tile the texture) Is this normal or there something wrong in my code ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Yes, it#s normal if you do it in that particular way. Stay away from UVs out of the [0..1] range.

Share this post


Link to post
Share on other sites
But if i have to stay away from UVs out of the [0..1] range how can i tile my texture ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are you using mip-mapping ?

If not, try using it - this could be an issue with texel cache performance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote:
Original post by ludo8x
But if i have to stay away from UVs out of the [0..1] range how can i tile my texture ??

Well you don't have to. I just thought about S1CAs comment and it seems to be the main reason for the performance drop.
Obviously I was wrong about this because in some cases (e.g. too few vertices) you simply cannot tile without changing the UV range.

My fault, sorry [oh]
Pat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement