Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
com_gom

OpenGL problems setting up opengl using visual studio

This topic is 4929 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Iam using visual studio for my work in opengl but Iam having some problems setting it up.Iam getting linking errors during run time.The code is compiling but on running it gives linking errors.I have inserted opengl32.lib glu32.lib glut32.lib and the corresponding dlls but iam still getting errors. these are the lind of errors I am getting... Linking... as.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _glFlush as.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _glEnd

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Have you included the OpenGL header files?

#include <GL/gl.h>
#include <GL/glu.h>

EDIT: Of course you have. This is a linking error. Doublecheck that you've added the libs properly. Check the help docs for whatever IDE you're using.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I tried what you guys said but it is still giving the same errors..I was wondering if I have to include some other libs like gl.lib and glu.lib except
for the 3 lib files I have already added.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!