Sign in to follow this  

getting RAID 1 in windows?

This topic is 4687 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Software RAID features are now server-only in Windows. I don't know if they used to be present on NT workstation, but they're now only the server versions.

However, hardware (IDE) RAID boards are very cheap and offer advantages over software RAID. Windows workstation OSs will support these too.

- You can boot off hardware RAID even if the first drive has failed (s/w RAID requires the first drive to be working in order to boot on most BIOS)
- You can share it between multiple OSs because it looks just like a normal HD
- Potentially more performant?

(Note that RAID is not an acceptable replacement for backups)

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites
Agreed. I was considering RAIDing my two drives, but i just went out and bought a 160GB external drive for backing up. Now that my data is off the main HD's, i feel strangely safe (i've suffered HD failure before).

Share this post


Link to post
Share on other sites
hey guys,

well, the reason i ask is because i just put togeather the server hardware for the dedicated server for my MORPG. i have installed Fedora on it, but im having a nightmare of a time setting this thing up. im getting problems trying to setup the MySQL DB, RAID 1, and i am having a hell of a time getting the server to compile (not because of windows dependencies, but because i just cant get the development environment setup properly). now i want to run in RAID 1 so if a disk ever fails i dont lose the game database all the way to the last backup, and i already purchased the hardware so new hardware is out of the question. i was thinking of wussing out and just putting Windows on the box, but no RAID 1 is stopping me from doing that.. i guess i was just hoping there was maybe a program or some sort of trick to get it to work. this is pretty much my first time using Linux, and i guess im just getting frustrated and inpatient (ive been working for 10 months to get my client/server in working condition and now i have purchased the hardware, i just cant get the bastard server to compile!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

This topic is 4687 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this