Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
Artifex0

iPicture texture quality problem

This topic is 4879 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

I'm using the NeHe ipicture code to load textures, but I'm having a problem with the quality of the displayed textures-- they look like the color depth was reduced without any dithering- lots of banding on gradients and whatnot. I tried using all the possible file formats (exported from Photoshop), but the result was always the same. I'm using Dev C++ to compile the program (the iPicture code won't work with Dev C++ unless I link to lole32, loleaut32, luuid, and lolepro32). Does anyone have any idea as to how to get the images to look normal? thanks- Jeremy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
It sounds like your rendering it in 16 bit's instead of 32.
Somewhere in your code something is set to 16 bit, find it and destroy it(change it to 32).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anonymous Poster
i had the same problem with IPicture, and i didn't find a way to fix it, after 3 months search. My only solution was: live with it, or remove IPicture, and go for something else (i stayed with IPicture :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

Participate in the game development conversation and more when you create an account on GameDev.net!

Sign me up!