Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
stroma

RenderMonkey texture problem

This topic is 4753 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

hi guys, i am developing my shaders with rendermonkey. i was using the example files and they are working well. but i started a project from start and add a ogl effect group to it. when i want to use any texture (code is correct,i test it @my engine) it says: "RENDERING ERROR(s): Invalid sampler named 'myTexture' in program object for pass 'Pass 0'" i think i am missing something with "Stream Mapping". what is the problem do you think, how can i solve this? what stream mapping do i have to use(i use the same as the examples, just simple texturing.) thank you..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
I use RenderMonkey for my DX shaders, but it's probably similar for OpenGL. For texturing, after you add "myTexture" to the effect (as you've done), you have to add a texture reference to your shader pass. Right click on your pass and click "Add Texture Object". Then you'll see "Texture0" appear under your shader pass. Expand it, and right click on the tab underneath and the top option is "Reference Node". Simply reference the texture you've loaded up and that texture will now be reference in the first texture sampler (register s0 in the case of Direct3D).

Hopefully this makes some sort of sense to you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

Participate in the game development conversation and more when you create an account on GameDev.net!

Sign me up!