Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
silverphyre673

Correct tga format

This topic is 4900 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

I'm trying to load .tga format images using the LoadTGA() function from NeHe's lesson 32. It works fine for the images that are included with that project, but not for ones I make. The problem: it loads my images successfully, but when I try to bind them and use them to texture a poly, it just displays a blank polygon, with whatever color was last used to color it. However, when I use one of the .tga images provided with the tutorial, it displays it just fine. My question: What format (compressed/uncompressed, etc) are the images in the tutorial saved in, and what image editing software can I use to save my images in the same way? I've tried paintshop 8 and the GIMP, and neither have seemed to have worked. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Guest Anonymous Poster
How are you sure it is loading your images successfully? Have you compared pixel values?
Are your images a power of 2 in both width and height? Have you either generated mipmaps or selected GL_NEAREST or GL_LINEAR filtering methods?
These are the most common omissions I think, and both will result in untextured polygons.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!