Sign in to follow this  
ade-the-heat

terrain octrees with VBos

Recommended Posts

ade-the-heat    163
The terrain is displayed perfectly with VAs - but when I use VBOs (with the exactly the same Vertex Arrays and exactly the same offsets in the glDrawElements command then it is displayed badly - in that I get a strip of the ground texture stretched over the whole terrain. Why would using VBOs result in a different behaviour ? http://myweb.tiscali.co.uk/3drocknroll/strip.JPG Thanks Ade

Share this post


Link to post
Share on other sites
soconne    105
I would just double check your code and make sure you're not drawing any extra indices and also that you are rendering the same primitives as you did with VA's ( Triangles, Triangle_strips, ect... )

Usually if you render an extra indice or have an indice out of place, you'll get the same results you have gotten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Twist wish    122
Ahhhh! This is very,very,very familiar!

Which Graphics Card do you have?
I have a similar problem with a project in university, where I have a GeForce4 MX.At the same time, I use to work with a RADEON 9700 the same code without any problem. If you can (I'm not allowed to in university) try some new drivers.

If someone thinks it's something different please say something because in my case, the only work-around that I found after 2 weerks of checking the code is to not use VBO and use VA.

/* As always forgive or better forget my english */
/* I promise I will learn! */

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this