Sign in to follow this  
Shai

texture loading

Recommended Posts

Shai    540
I feel like an idiot for asking this, but here goes. Why does this work?
                glGenTextures(1, &Texture);
		glBindTexture(GL_TEXTURE_2D, Texture);
		glTexParameteri(GL_TEXTURE_2D, GL_TEXTURE_MAG_FILTER, GL_LINEAR);
		glTexParameteri(GL_TEXTURE_2D, GL_TEXTURE_MIN_FILTER, GL_LINEAR);
		gluBuild2DMipmaps(GL_TEXTURE_2D, GL_RGB, 256,256,GL_RGB,GL_UNSIGNED_BYTE, image);
		glBindTexture(GL_TEXTURE_2D, Texture);
But this doesn't?
                glGenTextures(1, &Texture);
		glBindTexture(GL_TEXTURE_2D, Texture);
		glTexParameteri(GL_TEXTURE_2D, GL_TEXTURE_MAG_FILTER, GL_LINEAR);
		glTexParameteri(GL_TEXTURE_2D, GL_TEXTURE_MIN_FILTER, GL_LINEAR);
		glTexImage2D(GL_TEXTURE_2D, 0, GL_RGB, 255, 256, 0, GL_RGB, GL_UNSIGNED_BYTE, image);
		glBindTexture(GL_TEXTURE_2D, Texture);
The first one displays the texture, the second one doesn't. Am I forgetting something?

Share this post


Link to post
Share on other sites
meatbeef    150
Probably because in the second example the image isn't power of 2 glTexImage2D won't work if the image isn't power of two. In the other example the size of the image shouldn't really matter because it'll resize it to be power of two I believe. I don't see why it wouldn't work aside from that though... Ah and don't forget to enable GL_TEXTURE_2D, stupid but it happens =)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anonymous Poster   
Guest Anonymous Poster
dont think it will make a difference, but I found using RGB8 instead of RGB should be more compatible for some reason in the texturebuild options

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this