Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
digital_brain

problem with quake 3 source code

This topic is 4828 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

pls help... I hav build Quake3.exe using msvc6....but when I m trying to run it the program starts and then crashes to the desktop !! let me tell u what i actuelly hav done.. fisrt i build Quake3.exe. then copied the folder 'baseq' frm the quake3 system to the folder'..quake3-1.32bsource/code'..coz this is where the new quake3.exe have been created. now when i am trying to run it..the program is crashinng. pls help me out of this problem...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Are you running the game from the msvc6 environment or as a exe file.
you can trying running the game with g_log option enable so you can see where the problem is.

I hope this can help you a little bit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Run it through a debugger and find out where it crashes, work out the cause of the crash and fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am giving the codes where the debugger is showing the error(its shown with double *)....in the file- drive:\....\code\qcommon\common.c

#if defined(_WIN32) && defined(_DEBUG)
if ( code != ERR_DISCONNECT && code != ERR_NEED_CD ) {
if (!com_noErrorInterrupt->integer) {
__asm {
int 0x03 **this is where the error is...
}
}
}



have no idea how to fix it !!can anyone help...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Looks like it can't find the CD directory, which probably means you're missing some config file. Apart from baseq3, are there any top level files that look right? I can't remember the actual name of the config.

Oh, and, compile it in release mode and see what it does. You're in debug right now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I don't know how to fix that but isn't that embedded assembler and it is calling interrupt 3h?. Mabye try researching what that interupt does would help :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm. A quick google seems to say that interrupt 3h is a user-defined breakpoint. No doubt that is a fair clue? Try removing that line, compiling, and running.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lol... If you didn't notice, when you compile it, you gotta move everything to a folder called /quake3/ Your problem is that it can't find the path to a file/location, so it's exiting.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Indeed. Quake3 has some of the oddest protection ever. If the path to the exe does not contain 'Quake3' or 'quake III arena' it doesn't run! A better way to test would be to replace the executable in your quake3 install with your new one. Just backup the old one first.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!