Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
kburkhart84

OpenAL

This topic is 4627 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

OK. I've gotten OpenAL setup and I've gotten no errors, yet I have no sound. I've error checked everything and I've set the listener and source positions and velocity and orientation. Is there something I could have missed, I'd post code, but it is a lot and a lot to explain. I'm not doing any separate classes where I would need to pass by reference to load the sounds as it's all in the same class. The OpenAL demo works fine. Also, what does the direction vector for a source actually represent. Isn't the doppler affected by the orientation of the listener and the velocity of the source, so where does direction of source fit in.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Guest Anonymous Poster
make sure your sound sample is monaural

Share this post


Link to post
Share on other sites
OK guys. My problem somehow is that the alutInit() function wasn't working right. I switched to using the alc functions to init the context and device myself and it worked fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

Participate in the game development conversation and more when you create an account on GameDev.net!

Sign me up!