• Advertisement
Sign in to follow this  

3DS Max 6 Exits on Startup ...?

This topic is 4493 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hey, there. I just started using 3D Studio Max 6 not too long ago. Well, I didn't get much of anything done, fortunately, on my other computer. It crashed big time. And now I can't get it fixed. Anyhow, on to my question. I have a computer like this: Windows 2000 Professional SP4 (I updated since it requires at least SP2) Pentium III 750MHz 60GB HD ATI Rage Pro II+ (I know, I need to upgrade =P) I just installed 3DS Max 6 on it. And everything loads/initializes (plug-ins, etc). But when it says "Starting 3D Studio Max 6", it takes a second, then displays a box for selecting rendering device (Software, OGL, D3D, etc.). When that box pops up, it freezes for a second, and then 3DS Max exits. Has anyone had this problem before? Or can anyone at least tell me what is possibly causing this? Thanks in advance, Matt U.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Quote:
Original post by TFS_Waldo
ATI Rage Pro II+ (I know, I need to upgrade =P


That's it right there. You didn't say how much RAM you have, but I bet that right there is your problem. That's only a what, 8MB card?

Share this post


Link to post
Share on other sites
i was working off of a sis( intergrated graphics) surprised at how many times 3ds max gave me the cold shoulder and to add to the trouble i had 94 mb of ram

Share this post


Link to post
Share on other sites
Install a gfx card (I do not consider a Rage Pro II to be one - it's 2006 dude [smile]).
[edit]
Did you check the minimal requirements of 3DS MAX 6 - I am quite sure your current setup doesn't match it.
[/edit]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement