Sign in to follow this  

Audio glitches with Audigy 4 hardware

This topic is 4359 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

A rare DirectX audio observation / question... My app needs to play back a number of looped, variable frequency audio clips - as well as the occasional non-looped, fixed frequency one. When specifying hardware buffers, the variable frequency clips effect each other on my Audigy 4 board - you get glitches in one of the looped files when the other starts. The problems go away when software buffers are specified - all is as expected. I have found a solution which does let me use hardware buffers - the looped audio files play continuously. All the app does is flip the volume to maximum or minimum. This works fine - but it seems a pity somehow to have to do this. I'm using the DX utility sound class CSoundManager under DirectX 9. Anyone out there experienced similar problems? Is there any other way round this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This topic is 4359 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this