Sign in to follow this  

application exiting

This topic is 4299 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hi all, I am having a really annoying problem with my application. I am simulating a spaceship flying through space. I am using the GLUT Framework which I think is causing my problem. I can compile the code and it compiles successfully. When i run(build) it, the application starts up and then immediately closes down. At this point I get this error in MS VC++ error window: 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\Documents and Settings\DL\Desktop\space\sim\Debug\Spacesim.exe', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\ntdll.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\kernel32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\msvcrt.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\advapi32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\rpcrt4.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\gdi32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\user32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\glu32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\ddraw.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\dciman32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\Documents and Settings\DL\Desktop\space\sim\SDL.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\winmm.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\msvcr71d.dll', Symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\dinput.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Unloaded 'C:\WINDOWS\system32\dinput.dll' 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\dinput.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\uxtheme.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\MSCTF.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\hid.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\setupapi.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\wintrust.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\crypt32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\msasn1.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\imagehlp.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\dsound.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\ole32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\version.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\atioglxx.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\mcd32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Unloaded 'C:\WINDOWS\system32\mcd32.dll' 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\wdmaud.drv', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Unloaded 'C:\WINDOWS\system32\wdmaud.drv' 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\wdmaud.drv', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\msacm32.drv', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\msacm32.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\midimap.dll', No symbols loaded. 'Spacesim.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\ksuser.dll', No symbols loaded. The thread 'Win32 Thread' (0xf24) has exited with code 3 (0x3). The thread 'Win32 Thread' (0xaec) has exited with code 3 (0x3). The thread 'Win32 Thread' (0x918) has exited with code 3 (0x3). The thread 'Win32 Thread' (0x818) has exited with code 3 (0x3). The program '[1104] Spacesim.exe: Native' has exited with code 3 (0x3). Any Ideas? I baffled. Thanks, in advance, for your replies :) Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites
no. origonaly I had an error reporting 'exit' was undefined. So I included glut.h . then it compiled ok. but when i build and try run it, as i said, it just closes down straight away. I dont know whether the 'exit' error is linked to the window closing.

how do i run through it with the debugger? (ive never used the debugger before)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote:
Original post by danieljamestravers
how do i run through it with the debugger? (ive never used the debugger before)


If you're asking that, you should be posting in "For Beginners". The IDE you're using will be important (Visual Studio 2005 Express?). A Google Search can get you going, too - add your compiler version into the search query to narrow your results.

Also, the "No symbols loaded" messages are not errors, just diagnostic messages - and the "exited with code...." messages don't give us enough info to go on. Heck, I'm not even sure they indicate an error either, although 0 is the defacto code for "success" or "no errors"...

So, in closing, post some code too :-).

Share this post


Link to post
Share on other sites

This topic is 4299 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this