Jump to content
  • Advertisement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Avatar2k

Disappearing Landscape

This topic is 6457 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hi, I''m using a ROAM implementation to render my landscape which is just a binary triangle tree. Anyway the problem is that my frustum culling seems to cull all of the landscape after I have moved the camera to a certain altitude or rotated the camera (and hence the frustum) about the x-axis - in both cases the landscape should still be visible, but everything works fine in other circumstances. For frustum culling I''m simply testing the vertices of each triangle which is where the problem is I suppose, can someone tell me how I fix this? I''ve tried using sphere-frustum culling but that culls absolutely nothing, if anyone has any ideas on why that is I''d greatly appreciate it. If I skip frustum culling for the patches'' (the landscape is made up of a few of those) base tris then everything seems to work fine. Thanks for your help. The only thing that''''s constant in the universe is change.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!