Sign in to follow this  

troubles with shader texturing

This topic is 4225 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

i'm trying to "convert" a shader to my dx9 program from the render monkey samples. it's used for rendering a skybox and water... i think i've got it except that the textures are screwed up on the cubemap. the first screenshot is from far away, 2nd is closer, and third is the closest... it just seems like i'm missing a samplerstate or something. if anyone has run into this same problem please let me know what you did to fix it :) img1 (furthest away) img1 (getting closer) img1 (up close)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Well, I barely know any Direct3D, but my two guesses would be:
  1. You're doing a 2D texture lookup, not a cubemap texture lookup. (most likely)

  2. You need to normalize your texture coordinates' xyz before doing the cubemap lookup (less likely)

Σnigma

Share this post


Link to post
Share on other sites

This topic is 4225 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this