Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
AlgorithmX2

Problem with Shadow_Arb

This topic is 4525 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

This is my problem, I was wondering if anyone had encountered anything similar, and what was causing it... Basically I'm rendering to a Depth Texture with an FBO, and then projecting it using GL_ARB_SHADOW / GL_ARB_SHADOW_AMBIENT to decide light/dark regions, so it’s fairly straight forward... Any ideas? If you want to see some code I can rustle some up in a bit... Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
It looks like depth comparison fighting in the shadow texture to depth buffer comparison. When creating the shadow texture, try not rendering front faces and use glPolygonOffset for a further depth offset.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Right on the money, Thanks!

by the way any way to reduce the jaggies? Im testing with a 2048 x 2048 Shadow map... and they are still really visible

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thats a problem with shadow mapping, however there are a few techniques out there to deal with it.. I think they are linked to in the Graphics Programming and Theory FAQ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!