Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
miminawewe

SDL bug? or my problem?

This topic is 4489 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hi yall, I'm making a 3D game and I'm using SDL. I noticed that moving the mouse without pressing any button slows down the frame rate, but if I move the mouse with any mouse button held down then the frame rate doesn't go down. I tracked this problem to a call to SDL_PumpEvents(). Is there anything I can do or should I not use SDL? Thanx.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
I think the "problem" can come from your event loop. There are different methods for such loops, but I can't find the link to the article I've read about it ^^''

Anyway, with win32 and DirectX, the same thing happens, so I guess it's perfectly normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I read in a tutorial that the event loop is slow. I tested without an event loop. All I did was call SDL_PumpEvents() and the frame rate goes down when I move the mouse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!