Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  

The Blob: downloadable 3D student game

This topic is 4254 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Advertisement
Hi,

I downloaded the english version and installed it but it throws an exception when I try to run it :(

Orge.log file:

16:37:12: An exception has been thrown!

-----------------------------------
Details:
-----------------------------------
Error #: 8
Function: FileSystemArchive::changeDirectory
Description: Cannot open requested directory Assets\NL/Menus.
File: ..\src\OgreFileSystem.cpp
Line: 141
Stack unwinding: <<beginning of stack>>



I have DirectX 9 installed already and VS2005.

All I did was install and run, let me know if you need any more info about my system or anything.


- Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
You probably tried to run the .EXE, but you should run the shortcut. The same .EXE is used for several versions and the shortcut gives it the right instructions for this version (several menu options are different for the version for the stand at out clients place).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anonymous Poster
Hi !

I get this error when I try to install the game (english version)


error.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v645/y2kh8r/error.jpg


Any tips ? The game looks like it's very fun . I even posted a link to it on my blog. . .

http://slyhoax.blogspot.com/

^this is not a shameless plug , I swear !

I'm actually quite ashamed of it , thank you.

But I do really get the error message .. I suppose a screenshot is proof enough of that .. .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wow, that's weird, I have not seen that one befor. That part installs some DLL's from Windows, that was not made by us, but by Microsoft. What version of Windows are you running there?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote:
Original post by Anonymous Poster
http://img.photobucket.com/albums/v645/y2kh8r/error.jpg

same error here, i am using windows xp pro, w/o SP

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm running xp pro without sp2 as well . . .

I'm the guy who posted anonymously , by the way - I thought it might be good if I registered !

It looks like the error was caused by visual c++ ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anonymous Poster
My best guess is that you don't have Windows Installer 3.0 (or higher) on your computer, which is required for the Visual C++ Redistributable to install correctly.

I recommend upgrading to SP2 (which includes WI 3.0), or upgrade Windows Installer separately by downloading it from http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=5FBC5470-B259-4733-A914-A956122E08E8&displaylang=en

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

Participate in the game development conversation and more when you create an account on GameDev.net!

Sign me up!