Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
Esmo2000

Postmessage / Windows messaging problem

This topic is 4427 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hey All: I have a process (specifically the windows MSGINA although, that's pretty much irrelevant) and I am transmitting an hwnd to another service. From the other service, I want to post a message back, and have the callback for the message triggered, however, postmessage is returning false implying that I am not using the hwnd right. Can anyone give me suggestions as to why it might not work? Cheers, J

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
There is one more thing, I tried doing a post message from the program itself, and the postmessage was sucessful. So it only fails from another application.

Ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are the threads in the same desktop? MSDN says that "Messages can be sent only between processes that are on the same desktop", and IIRC MSGINA runs on a separate desktop. See this for GINA info.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!