Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
thedirt

Light not working

This topic is 4510 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hi. I am new to OGL and started developing my engine(aiming for n64 level graphics) a few days ago. It is known as dirt and being developed by team dirt. Now, I am working on implementing some basic lighting. The problem is, whether lighting is enabled or not, placed next to it or far away, etc, etc, etc, the geometry looks the exact same as with no lighting code. I am basically asking what are some things I should check for in my code that could be causing the light to not change anything. I am using GLUT too, but that shouldn't affect my lighting code. Thanks for your help, dirt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Things to look for:-
Do you have vertex/face normals?
Is the light facing the right direction?
Is the falloff/intensity correct?
Have you tried changing the colours of the light?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks for your help. The problem was that I was using GL_REPLACE for texture environment mode instead of GL_MODULATIVE.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

GameDev.net is your game development community. Create an account for your GameDev Portfolio and participate in the largest developer community in the games industry.

Sign me up!